Migrationsverket försöker svälta ut de iranska bröderna

Migrationsverket meddelar i ett brev att de beslutat sätta ner de döva iranska brödernas dagbidrag från och med den 11 maj eftersom de "vägrat medverka till åtgärd som är nödvändig för att deras beslut om avvisning skall kunna verkställas".
Samme handläggare som skriver detta brev försäkrade för några månader sedan att han inte tänkte agera något mer i deras ärende eftersom han undersökt i alla instanser så högt upp det går och funnit att bröderna inte kan utvisas! Det är tydligt att han nu fått andra direktiv och tvingats sätta åt dem hårt.
Vad är det då som de nekat att samarbeta kring? Jo, att skriva under sin egen dödsdom! Migrationsverket begärde förut att bröderna skulle gå till en fotograf för att ta kort för passhandlingar. Samtidigt skulle de underteckna ett avtal att de skulle samarbeta kring avvisningen. När vi överklagade ärendet till Förvaltningsprocessenheten vid Migrationsverket och när sedan deras ärende överlämnades till Migrationsdomstolen trodde vi att allt var lugnt eftersom de hade rätt att överklaga och få sin sak prövad i dessa instanser. Jag har svårt att förstå den hårdhet som Migrationsverket tar till under pågående process.
Det strömmar in brev, vädjanden och namnlistor. Många hör av sig för att fråga vad de kan göra för att hjälpa bröderna. Jag vädjar om ett bidrag till brödernas uppehälle samt pengar till ett busskort så att Daniel kan fortsätta åka till Karlstad och träna och spela vattenpoolo. Han behöver komma ut och inte bara sitta inne och grubbla. Busskortet kostar cirka 800 kronor/månad. Ni kan sätta in ert bidrag till församlingen Kristen Gemenskaps bankgiro: 5489-1536. Ange att det gäller social verksamhet.
Tack på förhand för din gåva, liten som stor. Om det kommer in mer pengar än vad bröderna behöver använder vi det till det omfattande sociala arbete som församlingen bedriver. Vi är ofta ute med Bullgerillan på stan. Bullgerillan är ett team som går runt med två kundvagnar lastade med bullar, saft och kaffe. Vi brukar nattvandra vid stökiga helger. Vi ger även pengar till vård bland missbrukare och vi sänder pengar till Bolivia, Pakistan, Sri Lanka, Lettland, Moldova och Indien. Även svenskar i Hällefors och Filipstad som hamnat på livets skuggsida kan få viss nödhjälp.
Denna vecka väntar intervjuer i olika tidningar om de iranska bröderna. Jag kommer även att skriva här på bloggen om vad som händer. Tack för ett massivt stöd. Opinionen tilltar i styrka för varje dag som går.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0