Stoppa avvisningen!

Kopiera detta brev. Skaffa namnunderskrifter och skicka till min e-mailadress, tack.
Snälla hjälp oss - skriv under protestlistan!
Utvisade döva pojkar riskerar dödsdom i Iran (eller att leva i ett Ingenmansland i Sverige) på grund av deras tro och handikapp!

Avvisa inte de två iranska bröderna Akbar (Daniel) och Mahmoud (Sassan) Farkondeh

De riskerar dödsstraff i Iran eftersom de konverterat till kristendomen.
De har också förföljts för sin kamp för de dövas rättigheter i Iran.

 


Låt dessa två döva iranska bröderna som varit snart fem år i Sverige få stanna i Sverige. Då är det en fruktansvärd situation om de skall leva i Ingenmansland i flera år. Flera år utan att ha möjlighet att studera eller arbeta. Det är psykisk terror. Migrationsdomstolen menar att de kan klara sig i Iran om de håller tyst (!) om sin tro och sina värderingar.

 

Nu begär vi att Migrationsöverdomstolen beviljar dem prövningstillstånd och undanröjer tidigare beslut och låter dem få permanent uppehållstillstånd i Sverige.

De har fått stark anknytning genom en mängd vänner och arbetskamrater inom De Dövas Förbund, Kristen Gemenskap och Erikshjälpen Second Hand. Daniel är aktiv på elitnivå inom vattenpolo och har där också fått många nya vänner.

 

Daniel har fått en flickvän. Det är en relation som tog sin början för nio månader sedan. Detta gör att Daniels anknytning till Sverige blivit starkare.

Nyligen fick Mahmod ett kraftigt ryggskott och vårdades några dygn på Centralsjukhuset i Karlstad. Han har varit mycket spänd och orolig en längre tid. Äter tabletter för magkatarr.

 

De är duktiga och intelligenta och det är min absoluta uppfattning att de trots sitt handikapp skall kunna arbeta och göra rätt för sig i Sverige.


Hjärtliga hälsningar
Filipstad den 21 april 2007


Bengt Sjöberg
[email protected]


Kommentarer
Postat av: jan- olof johansson

Hej...

Bröderna ska stanna i sverige! Så klart dom är duktiga..Jag är ordförande för Värmlandsdövaslänsförening!
Hoppas det blir klart så fort ..
Trevlig valborg! Janne

2007-04-28 @ 20:10:05
Postat av: Krystyna Hedström

Jag kräver att de svenska invandrarmyndigheterna tillåter de båda hörselskadade pojkarna får uppehållstillstånd i Sverige.

2007-05-06 @ 20:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0