Bönesvar

Bryr sig Gud om att svara på böner om en gammal vedspis?

Sommaren har varit regnig. Vi satt i sommarhuset i Dalarna och eldade i den gamla vedspisen för att inte frysa. Ute blåste det kallt och regnade för fullt. Syskon, barn och barnbarn var samlade i stugan eftersom någon i familjen råkade fylla 60 år i dagarna......

Plötsligt small det till i spisen. Vi trodde att åskan slagit ner eller att nåt annat hemskt hade hänt. Det visade sig att spisen spruckit så illa att det knappast gick att elda i den mer. Det började ryka in.
När vi sitter ensamma på kvällen ber Maud en bön om att vi skall få tag på en annan vedspis. Jag måste erkänna min skepsis. Jag trodde knappt att hon skulle få bönesvar.

Efter bara några dagar får vi veta att det precis kommit in en exakt lika dan spis till Erikshjälpen i Dala-Järna. Den stod till och med på butikens lastbil. När vi åkte och tittade på den visade det sig dock att den var rätt så illa åtgången av tidens tand. Vi bestämde oss för att avvakta tills vi kunde få tag på någon bättre. Så gick det några dagar och Mauds bror besökte sin närmaste granne. Han fick syn på ytterligare en exakt likadan spis och frågade om den var till salu och till vilket pris i så fall. Priset var överkomligt och köpet gjordes upp. Nu står spisen i stugan och värmen kommer att sprida sig i huset när vi kommer upp dit i september.

Sannolikheten för att få tag på två just lika dana 50-60-åriga gamla spisar som passar exakt där den trasiga spisen stått är inte så stor. På vår second handbutik i Filipstad har vi under de sex, sju år som vi drivit butiken aldrig haft någon sån spis till salu. För oss är det ett bevis på att bön fungerar i vardagslivet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0