Gospelfest i Globen, Stockholm

Med anledning av den fantastiska satsningen som Södermalskyrkan gör (Se artikel här från Världen Idag) bör alla som är engagerade i bön och förbön ägna fredagen till att be för denna gigantiska satsning. Sven-Åke Oscarsson i Årjäng, verksam inom Missionskyrkan ringde mig och bad att jag skulle skickla ut till vårt kontaktnät om att uppmana till bön för detta.
Vi i församlingen Kristen Gemenskap har också börjat gå ut och fråga folk om de har något som de vill att vi ska be för. Vi har flera nya kontakter och skall jobba med detta i höst.
Var välsignade!

Södermalmskyrkans nya pastorspar i spetsen för stor evangelisationssatsning

Södermalmskyrkans medlemmar har målmedvetet bearbetat tiotusentals stockholmare och över 6 000 har redan sagt att de kommer.
Målet är att nu på fredag fylla hela Globen med människor som är nyfikna på den kristna tron.

Publicerad 2007-08-20 09:06
av Ruben Agnarsson


Stockholm.
Om Gud finns, vad skulle du be honom om då?
Den frågan har tusentals stockholmare fått höra de senaste veckorna.
Orsaken är att Södermalmskyrkan i Stockholm under juli månad och fram tills nu har arbetat målmedvetet med att presentera Jesus för Stockholms invånare.
Varje medlem har inriktat sig på att ta tre kontakter per dag, eller femton per vecka.
När konkreta behov presenteras lyfts de fram i bön i personliga samtal och i församlingen. Samtidigt bjuds alla in till Gospel Night den 24 augusti.
Nu på fredag hoppas Södermalmkyrkan därför att kunna fylla hela Globen med människor som vill veta mer om vem Jesus är och vad kristen tro innebär.
Efter nästan tre månaders intensivt arbete är det dags för Gospel Night, en kväll av uppträdanden av församlingens kör, musiker och dansare, samt en presentation av evangeliet.

- Initiativet sker utifrån ett profetiskt tilltal som församlingen fick under den G12-konferens som Södermalmskyrkan anordnade i våras, berättar Lennart och Carolina Torebring när Världen idag träffar dem på Söder i Stockholm.
Budskapet handlade om att församlingen skulle få en utmaning i sommar och att de skulle ta kontakt med Globen för att få genomföra en evangelisationssatsning där redan i augusti månad.
Det visade sig att den dag som församlingen så småningom fastnade för, den 24 augusti, var en av de få dagar i månaden som Globen faktiskt var ledig.
Under hela juni månad anordnade församlingen bön varje dag. Varje onsdag gavs samtidigt undervisning om hur man kan leda människor till tro, och vilka misstag man skall undvika. De tre sista dagarna i juni uppmanades församlingen att fasta, och den sista dagen var en dag av omvändelse och rannsakan, där fokus låg på att göra upp med ohörsamheten gentemot att föra ut evangeliet.

Det var strax före sommaren som Lennart och Carolina Torebring tog över som pastorspar i Södermalmskyrkan i Stockholm. Det skedde i samband med att Bror Spetz, efter mer än tre decennier som församlingens pastor, flyttade hem till Herren.
Bror Spetz hade då redan skrivit ett brev till alla församlingsmedlemmar där han klargjorde att han ämnade lämna över pastorsrollen. Lennart och Carolina skulle egentligen ha blivit avskiljda som pastorspar på gudstjänsten den 3 juni i år, men endast några dagar före så fick alltså Bror Spetz istället hembud.
Det blev därför en annorlunda gudstjänst den 3 juni. Samtidigt som församlingen sade farväl till sin pastor som tjänat församlingen i 31 år, fick Lennart ta över rodret i församlingen.
Gudstjänsten den första juli blev startskottet för Globen-satsningen. En kollekt som uppgick till hela 600 000 kronor visar vilket engagemang som finns i församlingen. Nästan lika mycket har kommit in i kollekter sedan dess, vilket gör att en stor del av budgeten på 1,7 miljoner kronor är i hamn.

?Gospel Night? i Globen är finalen i församlingens förbönssatsning som pågått sedan juni.
- Men vi ser redan bortom satsningen i Globen, säger Lennart Torebring.
- Vi är redan inriktade på att ta hand om alla som finner en tro på Jesus.
Hustrun Carolina nickar instämmande och fyller sedan i:
- Vi har ett nittiotal kvinnliga celledare och lika många manliga ledare, som leder eller står beredda att leda smågrupper för människor som kommit till tro, förklarar hon.
De beskriver de första månaderna som pastorspar som händelserika och omtumlande.
- I slutet av maj satt vi en kväll hemma och samtalade om vår önskan att den här sommaren skulle bli annorlunda. Det har den verkligen blivit, säger Lennart Torebring.
Han beskriver det som nu sker i församlingen som en fortsättning på det församlingens förra pastor Bror Spetz brann för: att vinna människor för Gud.
- Han brukade säga: ?Om jag inte får se frukt i form av människor som kommer till tro, slutar jag som pastor?, berättar Lennart Torebring.

Fram tills nu har Södermalmskyrkan konsekvent nekat att ge intervjuer och publicitet. Intervjun med Världen idag är därför den första de gör med anledning av projektet.
- Det här är en satsning som vi gör för icke-kristna. Självklart är kristna mycket välkomna till Globen - men det är bra om de tar med sig någon som inte känner Jesus.
Församlingen har satsat halvsidor i Metro och reklamjinglar på radiostationen Lugna Favoriter om kvällen i Globen.
Församlingens medlemmar har under sin egen semester överlåtit sig åt projektet. Via så kallade ?call-centers? har de efter en tid ringt upp varje person man bett för, för att höra om de sett något resultat av förbönerna.
Man hänvisar samtidigt till hemsidan www.forbonstockholm.nu och bjuder in till Globen. Över 6 000 personer - ensamma eller tillsammans med andra - har hittills anmält att de kommer till Globen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0