Knytkalas på Annandag Jul

                   image84
                                           image85
På Annandag Jul klockan 16 hade Kristen Gemenskap knytkalas i Pingstkyrkan. Vi fick tillfälle att smaka på många olika slags maträtter från olika länder och kulturer. Det var angolansk fiskrätt, serbiska bullar, bröd från Eritrea, svensk Jansson och mycket, mycket annat.
Vi sjöng julsånger och lovsånger och flera av invandrarna berättade om hur de brukar fira julen i sina länder. Dorid berättade från Irak, Brekti från Eritrea, Valentine och Christopher från Nigeria och Maribel från Colombia. Lady och Maribel samt Brekti sjöng några sånger och jag talade om julens budskap om fred, försoning och frid. Det gäller att vi var och en försöker skapa fred och frid i VÅR OMGIVNING. Att se tillbaka och minnas oförrätter skapar bara bitterhet och att man mår dåligt. Jesus hjälper oss att leva i försoningens NU och att se framåt i frihet, glädje och förlåtelse. DET är julens viktiga budskap!
Nästa samling som vi har i Kristen Gemenskap är nyårsfesten i Betel, Hällefors. Vi åker i två minibussar från Erikshjälpen klockan 19.30

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0