Migrationsverket omänskliga behandling av handikappad kvinna

Kvinnan är handikappad. I sitt land låg hon ett helt år på sjukhus. Hon fick hjälp och blev bättre, men har fortfarande sviter av sitt handikapp och behöver olika slags stöd och hjälpmedel. Då måste hon ta sig till länssjukhuset, en resa som för henne innebär stora problem. Migrationsverket vägrar ändå att ge henne taxiresa och anser att hon skall åka vanlig buss. Detta är fullständigt omöjligt så hennes transporter till sjukhuset har ordnats på annat sätt.
Idag måste hon åka till länssjukhuset igen. Det är snö och halt på gatorna och jag tänkte att NU måste hon väl ändå få åka sjuktransport med taxi, men nej.
Jag ordnade ändå taxi åt henne och åkte ner med pengar för resan, pengar som jag fått när jag sålde en bok. Jag kan bara inte fatta hur hård, omänsklig och kall man kan vara. Jag är säker på att när personalen på Migrationsverket själva blir sjuka tar de sin bil och åker till sjukhuset. Att mena att denna kvinna skall GÅ TILL BUSSTATIONEN, en promenad på två kilometer och sedan kliva upp på bussen och byta i den stora staden och gå till nästa buss och gå upp för trapporna i den bussen och sen gå ner och gå från hållplatsen till sjukhuset, DET ÄR BARA HELT INHUMANT!!!!! Jag blir upprörd och arg.
Tack snälla doktorn på sjukhuset som visar en sådan medkänsla! Tack övrig personal på sjukhuset för att ni bryr er om kvinnan och hjälper henne så bra! Tack vänliga SJUKRESOR och tack TAXI som behandlar kvinnan med respekt och värdighet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0