Kyrkornas "Filibjursöndag"

Även i år arrangerade Svenska  Kyrkan, Vasakyrkan, Pingstkyrkan och Kristen Gemenskap gudstjänster och konserter under söndagens Filibjur.
Förmiddagens gudstjänst med Göran Isaksson med accompanjatör blev mycket lyckad. Det kom bra med folk och sången, musiken och predikan var mycket bra. Vi fick också sjunga med i flera av läsarsångerna. Göran sjunger i countrystil och han berättar gärna om hur texterna kommit till. Flera av sångerna har han själv satt text till och de anknyter till hans eget brokiga liv. Han har inte alltid varit en kristen.
Jag kommer ihåg när Göran var rätt så ny i tron och hur han kom från Borlänges raggargäng in i Pingstkyrkan. Han följde med mig till olika skolor och berättade frimodigt om sin nyfunna tro och den trygghet, frid och harmoni som han upplevt i livet,.
Kvällens allsång med JohnElis Hollsten fick flyttas till Kyrkans Hus på grund av det myckna regnandet. När det blev dags för Rockfesten med de båda banden Wonderland och Remission var det uppehållsväder och grabbarna i Wonderland körde igång sin spelning vid 20.30 tiden. Ett 50-tal ungdomar lyssnade och några ungdomar intog dansgolvet och hoppade och diggade musiken så de höll sig i alla fall varma. Vi serverade även varmt kaffe och bullar och saft gratis. Flera damer i kyrkorna hade bakat för denna kväll. Killarna i de båda banden gav allt och deras sång motogs med jubel och uppmuntrande handklappningar. Vid 23-tiden packade de ihop och begav sig hemåt mot Karlskoga och Örebro.
Innan jag åkte hem tackade Sören Kronberg och Filibjurkommittén och de hoppades att vi från kyrkorna ställer upp även nästa år. Det ska vi absolut göra och vi hoppas kunna utöka utbudet mer och kanske ha ett program även för de yngre barnen och barnfamiljerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0