Alla dessa fantastiska människor

Visst är det jätteintressant med alla möten med människor?
Hos varje individ finns så mycket gott.
En av våra kunder på Erikshjälpen kom och frågade o0m vi kunde hjälpa honom med att betala en operation för en vän i ett främmande land. jag gav en del telefonnummer och upplysningar hur han kanske skulle kunna få hjälp genom Mercy Shiop eller Erikshjälpen eller.....
Nu kom han och berättade att han sålt sin motorcykel och skickat pengarna för operationen. Snacka om offer! Mannen var så glad för att han tagit detta stora steg. Vilket generöst hjärta!

En av våra nysvenska familjer med uppehållstillstånd kom för andra gången och köpte möbler, mattor och husgeråd på Erikshjälpen. När de tittade på en soffa ville de pruta. Jag förklarade att vi jobbar gratis och skickar pengar till barn i andra länder.
När de kom till kassan med sin lapp där det stod allt som de skulle betala vecklade kvinnan fram en plusgiroblankett för Erikshjälpen. Hon undrade om hon kunde betala 100 kronor! Det hade hon förberett innan hon kom till butiken. Att pruta var dock något som ingår i kulturen och som man borde få göra. I början när vi startade Erikshjälpen Second Hand hade vi skrivit på flera olika språk att vi inte prutar här och varför. Nu har det gått in hos de flesta.

Så har vi fått flera nya medarbetare som kommer och jobbar ideellt i butiken. Jag blir så gripen och glad när folk offrar inte bara några timmar av sin fritid utan ibland hela dagar trots att de ska på kurs eller annat jobb senare under dagen. När de får höra om verksamheten och om "farbror" Erik som startade Erikshjälpen blir de oftast så ivriga att hjälpa till.
Nu har vi en kille som heter Erik också som kommer och jobbar med vinylplattor och CD-skivor m.m. Han platser verkligen på Erikshjälpen och gör en jättefin insats.

En kvinna som skänkt många möbler ringde idag och frågade om Erikshjälpen ville komma och köra bort resterande skräp. Vi skulle få 2000:- om vi hämtade det som blivit över. Generöst erbjudande som vi direkt tackade ja till.

I fredags var jag till Arbetsförmedlingen för att fråga om vi kan få fler medarbetare genom olika åtgärder. Chefen väntade på statliga pengar, men visste inte när och hur det skulle ske. På kvällens Rapport var nyheten om att staten satsar 50 miljarder i olika arbetsmarknadsåtgärder. Bra tajmning. Nu ska jag på ett nytt besök till Af och prata med några av handläggarna. Vi behöver verkligen fler händer. Det strömmar in varor för varje dag. Det är en välsignad verksamhet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0