GLÖM ALDRIG PELA OCH FADIME!!!

Nu får den gravida kvinnan Sazgar och hennes man Ardeshir hjälp av föreningen GLÖM ALDRIG  PELA OCH FADIME. Jag pratade med parets advokat igår och han berättade att många olika organisationer och enskilda har hört av sig till honom för att fråga hur de kan hjälpa till för att få myndigheterna att förstå att de inte kan utvisa detta par.

Här nedan kan du skriva på protestlista mot avvisningen av gravida Sazgar

Vi protesterar mot beslutet att avvisa gravida Sazgar Esmael som tillsammans med sin make Ardeshir Ahmed skall återföras till irakiska Kurdistan. Där väntar hennes familj för att verkställa det dödsstraff paret hotats med. Sazgars familj och i synnerhet hennes far är djupt religiös och kan av det skälet inte acceptera svärsonen.
Vi protesterar mot att Sverige inte ger de förföljda och dödshotade makarna en fristad.
Ardeshir flydde 2002 till Sverige och sökte asyl. Två år senare kom hustrun sedan hon hotats och familjen försökt tvinga henne till skilsmässa. Med hjälp av makens bror lyckades hon fly och ta sig till Sverige där hon kunde återförenas med sin man.
Makarna är utbildade. Hon är lärare och socionom och har under tiden i Sverige arbetat som städare, läst svenska och förkovrat sig i sina ämnen. Han är ingenjör och har arbetat åt Lernia. Båda har fått klartecken från Örebro universitet för att börja studera där och konvertera sina examina till svensk kompetens.
Förra onsdagen greps makarna av polis och fördes till Migrationsverkets förvar i Flen och underrättades om att de skall lämna landet 12 december. Resan är bokad. Sazgar drabbades av chock vid beskedet och fördes till sjukhus. Hon säger att hon inte kommer att överleva en återförvisning.
Sazgars familj, far, bröder och kusiner, har hotat paret också under åren i Sverige. De har också uppsökt Ardeshirs åldriga mor och hotat döda makarna så snart de återvänder liksom Ardeshirs bror som hjälpte Sazgar att fly till Sverige.
Sazgars far är förmögen, mäktig och har starkt inflytande i sin klan.
Sazgar oroar sig för barnet och hoten. Resan är planerad via Frankfurt, Amman, Bagdad, sedan vidare till Kurdistan.
Ardeshir och Sazgar har gjort bland det mest förbjudna - de har gått emot klanens vilja och vägrat skilja sig.
I Kurdistan har flera uppmärksammade hedersmord inträffat under senare år. Ett av dem var fallet med 17-åriga Duua Khalil som misshandlades, skymfades och stenades av en folkmassa som straff för att hon gift sig mot sin familjs vilja. Beväpnad polis bevittnade händelsen - utan att ingripa. Enligt kvinnorättsorganisationer har hedersmord krävt 30 000 liv sedan 1991.
Vi protesterar mot att Sverige avvisar gravida Sazgar och Ardeshir till en säker död och därmed medverkar till nya hedersmord.

Riksföreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime
2 December 2008

Sincerely,


http://www.petitiononline.com:80/GAPF2008/petition.html

The Undersigned


View Current Signatures


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0