Oroliga flyktingar, barnbarn o julfest

Jag ska skriva lite mer utförligt ikväll. Helgen har varit innehållsrik och än är den inte över. Om två timmar börjar Kristen Gemenskaps julfest då barn från ett 10-tal länder ska hälsa välkommen på sina språk och en arabisk kille ska avsluta festen med att läsa välsignelsen på arabiska. Det är Danny som nyligen blev intervjuad på filipstadifolkmun (en blogg) Hans kamrater på skolan ställer upp för honom när han och hans familj fått utvisningsbeslut till Libanon.

En man som jag hjälpt en tid fick permanent uppehållstillstånd i torsdags, men han vet inte om det ännu. Han åkte till sjukhuset eftersom han var så deprimerad och sen lämnade han bara sjukhuset och drog ut i vinterkylan. Nu håller hans kamrater på att leta reda på honom för att han ska få veta att han får stanna i Sverige efter sju års väntan! Hoppas bara att det inte hänt honom något allvarligt.

Igår var vi till våra barn i Mullhyttan och Örebro. Emmanuel fyller 8 år. Han fick ett kastspö. Han är så duktig att fiska och kastar riktigt långt. Nu hoppas vi att det snart blir fiskeväder.
Joel och Shkurtes lilla nyfödda flicka har ännu inte fått något namn, men flera fina namn nämndes och ska få sjunka in och prövas. Hos Joel fick jag tre av Gospel Medias senast utgivna böcker bl. a en bok skriven av en palestinsk man som jobbat för Arafat. Han talar i sin bok om försoning. Mannen har blivit kristen. Den boken kommer jag att välja att läsa denna vecka som första bok. (Jag brukar ha flera bövker på gång samttidigt)

Vi har också haft Johannes hemma med sin dotter Madeleine. Vi har byggt snögubbe, snölykta, lekt med bilar, dockor, hästar, hundar (leksaksdjur) och läst sagor, sjungit, matat änderna och hälsat på på Erikshjälpen Second Hand och myst och haft det så trevligt.

När vi var i Örebro ringde Sasgar från förvaret i Flen. Hon mår mycket dåligt på grund av stark oro för sitt foster. Nu har flera organisationer och enskilda engagerat sig för henne likosm läkare och i morgon ska hon få träffa en psykolog. Vilket ansvar polis och Migrationsverket tar på sig när de låser in en gravid kvinna som mår så dåligt. Vilken risk det innebär för barnet. Föreningen GLÖM ALDRIG PELA OCH FADIMES UPPROP (SE NEDAN HÄR PÅ BLOGGEN) samlar fler och fler underskrifter. Ofelia Namazova har kontaktat mängder av riksdagsledamöter och i morgon ska hon få svar bland annat om Alf Svensson kommer att engagera sig i fallet.

Nu ska vi gå ner till kyrkan och fixa fikat till julfesten. Godispåsar med frukt och russin och tidningen JUST DE ska alla barn få. Hoppas att det blir en bra och stämningsfull fest. Återkommer senare ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0