Sazgar o Ardeshirs utvisning genomförs i morn?

Sazgar befinner sig på Eskilstuna psykiatriska klinik. Hon är gravid i sjätte månaden, mår dåligt kroppsligt och somatiskt och har ett läkarintyg som säger att det finns risk för både foster och mor om hon inte får vård.
Ikväll fick Sazgar besök på sjukhuset av två vakter/poliser som meddelade att hon och hennes man skall sättas på ett Lufthansa-flyg vid Arlanda för färd till Frankfurt-Amman-Bagdad och Erbil. Klockan 8 kommer ett nytt besked från polisen eller migrationsmyndigheterna.
Jag har varit engagerad i 20 år med att hjälpa flyktingar och har inte upplevt en så hård attityd mot en gravid kvinna förut. Visst har jag bevittnat avvisningar med 13 poliser, sjuksköterskor och vakter som till och med drogat tonåriga barn för att utvisningen skall gå lugnt till, men detta tar nog det inhumana värstingpriset. En skam för Sverige.
Det handlar om ett högutbildat par som försörjt sig de senaste åren genom att städa och studera. De talar svenska och har anpassat sig till vårt land. En ny lag om arbetskraftsinvandring börjar gälla den 15 december i år. Den gäller inte för dem.
Över 1000 namn finns på protestlistor bland annat en kvinna som själv blivit offer för hedersvåld och som nu sitter i rullstol är en av dem som skrivit på. Hon heter Tugda Tunc och man kan läsa om henne på Glöm aldrig Pela och Fadime.
I morn bitti blir det mediapådrag bland annat utanför Eskilstuna psykiatriska klinik avdelning 15.
Vi vädjar till Sverige att INTE UTVISA SAZGAR OCH ARDESHIR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0