Tankar inför 2009

Det är helt uppenbart att vi går mot den här tidens avslutning. Läs bibeln och följ med i nyhetsflödet. Ta del av andra nyhetskällor än de svenska ensidiga nyheterna som oftast speglar t.ex. krisen i Mellersta Östern ur enbart ett perspektiv.
Gå gärna in på tidningen Dagens hemsida och läs om Gaza och Israel. Bibeln talar om att i den yttersta tiden kommer alla länder att vända sig emot Israel. Bibeln talar om fruktansvärda krig, men hur Jesus kommer att uppenbara sig för hela världen. När allt ser totalt hopplöst ut för Israel kommer de att upptäcka att Jesus är Messias.

Om svensk kristenhet skall överleva måste vi nå ut till vanligt folk. I söndags talade jag om detta i kyrkan. Att nå ungdomar genom pannkakskyrka eller som vi brukar göra; gå ut med Bullgerillan och bjuda ungdomar på bullar, saft och kaffe och prata. Vi behöver anordna dialogkvällar och alfha-kurser då vi sitter ner i skön gemenskap och låter folk få ställa alla slags frågor om kristen tro och livsfrågor. Vi behöver inbjuda till café-möten och odla vänskapsband, dela vår tro i vardagen samtidigt som vi sprider böcker och tidningar till dem som vi har en relation till.

Varje församling behöver satsa mycket på barn och ungdomar. Många är så vilsa och hungriga efter någon som visar kärlek och bryr sig om deras situation. Våra hemgrupper (basgrupper) har en viktig funktion i målmedveten bönegemenskap, samtal och relationsbyggande samvaro.
Vår second handbutik är en mycklet viktig del i hela vår församlings arbete. Vi odlar arbetsgemenskap tillsammans med varandra och är öppna för att ta emot folk från olika myndigheter och organisationer. I början av januari tar vi emot två nya personer bland annat en man från Migrationsverket.
 Vi får många kontakter med folk när butiken är öppen. När vi är ute på hämtningar och utkörningar får vi många fina samtal. Barnen och människorna i de länder dit vi skickar pengar, kläder och skor blir välsignade. Genom den vinst som också kommer församlingen till del kan vi också hjälpa människor i länder som Pakistan, Bolivia, Bangla Desh, Nagaland, Lettland, Urdmurtien, Indien och Sri Lanka. Vi kan också hjälpa flyktingar och svenskar som hamnat utanför samhällets olika skyddsnät.

Genom de kontakter som församlingen har, får vi vara med och leda nya människor fram till kristen tro. I dagarna har jag fått kontakt med folk i länder långt bort från Sverige. Genom kontakters kontakter har en längtan efter att bli kristen vuxit sig starkare och starkare. Nu sitter jag och försöker hitta kyrkor i dessa länder för att förmedla kontakter. I några länder innebär det livsfara att konvertera till kristen tro och därför måste vi förmedla dessa vänkontakter med stor försiktighet.

Jag sörjer över att en del människor har så lite av målmedvetenhet och så liten uthållighet. När vi för något år sedan fick möjlighet att hyra Pingstkyrkan i Filipstad var det många nya människor som kom till mötena och bönesamlingarna. Vi hade ju tidigare samlingarna i Filipstad på Erikshjälpens café eller på Folkets Hus. Många sa att om vi bara fick en egen kyrkolokal också i Filipstad (som vi har Betel i Hällefors) så skulle det bli fart i verksamheten. Ja, det höll i sig i en eller två månader. Sen minskade antalet deltagare markant. En del människor är ständigt ute och söker efter häftiga upplevelser, häftiga predikanter och spektakulära gudstjänster. Kanske att man skulle ägna mer tid åt att gräva sig en egen brunn att hämta det friska vattnet ifrån, jag menar ägna tid åt den egna andakten och uppbyggelsen. 

Inför det nya året önskar jag se mer av överlåtelse till Jesus Kristus och Guds församling. Jag söker efter ledare för olika uppgifter och efter folk som är villiga att ställa sina liv till förfogande för att bygga upp det som Gud vill göra i våra bygder. Gud vill ge folket i Filipstad och Hällefors framtidstro, mening och ett hopp mitt i en mörk och hopplös tid. Jag är helt övertygad om att vi kan få se kyrkorna fyllas av folk. Att vi kan få se hur de andliga gåvorna får ge liv i gudstjänsterna och människor får uppleva helande till ande, själ och kropp. Folk skall bli upprättade och få se hur deras trasiga liv helas, relationer helas och familjer i kris får uppleva frid och harmoni. Barnen blir trygga och funkar bättre i skolan och bland kompisar.

Inför 2009 kommer vi att sats mer på att visa Jesusfilmen på olika språk och dela vår tro på ett naturligt sätt med folk som vi möter. Vi tackar Gud för det år som snart är slut och ber om kraft, vishet och nåd inför 2009. Herre, ta det vi har och använd och välsigna det och föröka det så att Ditt rike växer i vår region.

Har du frågor om kristen tro skriv gärna till församlingen via:
[email protected]

Vill du hjälpa mig att sprida kunskap till Migrationsverket, Migrationsdomstolarna och Migrationsöverdomstolen om konvertiters behov av skydd får du gärna skicka en gåva. Boken HEMLIG FRIHET kostar 150 kronor. Den skickar jag till olika handläggare tillsammans med annan litteratur för att de skall förstå hur farligt det är att avvisa dem som gjort en ärlig konvertering till kristen tro. Skriv en rad så skall du få gironummer att sätta in pengarna.

Jag önskar Er alla ett GOTT NYTT ÅR!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0