Sportlovsaktiviteter

Församlingen Kristen Gemenskap har under några veckor pratat om vad vi kan göra mer för att ta hand om barn och ungdomar. Många familjer har inte råd att köpa en massa sportutrustning och åka på olika aktiviteter under sportlovsveckan. Vi har pratat om vad vi skulle kunna göra. Ibland finns det många idéer, men det saknas ledare.
När Heather Witt kom till oss och erbjöd sina tjänster blev vi mycket glada. Heather bor i Nykroppa och har flyttat hit från Scottland!
Efter att ha frågat Pingstkyrkan om lov att få vara i deras lokaler började vi fråga efter fler ledare. Igår kunde vi räkna in cirka tio personer som vill vara med och hjälpa till.
Jag kontaktade Barn och Utbildningsförvaltningen och de blev mycket glada för vårt initiativ. Maritha på skolkontoret höll precis på att skriva ut sportlovsprogrammet som går ut till alla hem. Jag mailade till henne och efter en stund hade vi telefonkontakt igen. 
Det här fyller verkligen ett behov, sa Maritha.
Nu jobbar vi med att organisera och sprida kännedom om denna satsning. Jag har även kollat om det finns möjlighet att hyra någon sporthall denna vecka och sen ha en stående tid varje vecka. Det visade sig att kommunen erbjudit Migrationsverket tider, men att Migrationsverket saknat ledare. Nu har jag berättat för Migrationsverket att vi har duktiga ledare bland de asylsökande. Många av barnen som vi träffar på Onsdagskul är asylsökande så det går säkert bra att de är med och sparkar boll eller spelar innebandy. Roligt om det blir en naturlig mötesplats för svenskar och nysvenskar.
Så här ser texten ut som jag skickade in till kommunen.

ÖPPET HUS I PINGSTKYRKAN vecka 9
för barn 7-13 år Måndag-Fredag 10-14 Spännande berättelser, lekar, spel, hobby, pingis, film, sång, musik och drama. Lätt lunch serveras varje dag klockan 12. Ålder:7-13 år Ingen föranmälan behövs.
Arrangör:Kristen Gemenskap Info: Bengt 070-312 66 94
Alla hjärtligt välkomna

Kommentarer
Postat av: Ofelia

Otroligt bra intiativ!! Kör hårt Kristen Gemenskap!!!

2008-02-06 @ 21:36:46
URL: http://ofelia87.bogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0