VF skriver om Ahad

Detta är ett utdrag från Värmlands Folkblad idag onsdagen den 30 januari 2008

Hade Ahad Alizada varit på plats på torget i Karlstad hade han nog blivit rörd över den stora mängden människor som öppet visade honom sitt stöd.
Men med ett hot om utvisning hängande över sig valde han att istället hålla sig gömd.
- Vi vågar inte ta några chanser. Kommer polisen så skickar de ut honom direkt, säger Tom Johansson, klasskamrat till Ahad Alizada på Molkoms folkhögskola och en av dem som höll i manifestationen.
Totalt var det kring 300 personer som kom till Stora Torget under tisdagskvällen. Flera av dem var lärare och elever från Molkoms folkhögskola som i chartrad buss tagit sig in till Karlstad.
Ytterligare drygt 1 150 personer hade skrivit under en namnlista på nätet med krav på att Ahad Alizada ska få stanna i Sverige.
- Det är bra att så många reagerar, för det är verkligen fruktansvärt det som håller på att hända Ahad. Han är 21 år gammal och har inte varit i Afghanistan på elva år, ändå ska han utvisas. Jag trodde inte det fungerade så i Sverige, säger Tom Johansson som hoppas att manifestationen ska kunna få Migrationsverket att ändra sitt utvisningsbeslut.
- Det är förhoppningen, men jag är rädd att det inte kommer hjälpa, säger han.
VF berättade i förra veckan om Ahad Alizadas gripande historia. Men han är inte ensam om att riskera utvisning.
Runt om i landet finns flera afghaner som fått besked om att de inte längre får stanna i Sverige. Reza Javid, ordförande i afghanska föreningen i Örebro län, har kontakt med flera av dem.
- Utvisningarna har redan börjat, berättar han. En person var tidigare i dag på Arlanda, men sedan dess har hans telefon varit avstängd så jag tror att han skickats iväg nu. En annan ligger på sjukhus i Malmö eftersom han svimmat när polisen skulle ta honom, säger han.
Reza Javid är orolig över sina hotade landsmän. Men manifestationen i Karlstad värmer ändå lite.
- Det ger hopp i hopplöshetens tid, säger han.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0