Kyrkornas "Filibjursöndag"- en TOPPENDAG!!!

Det kom cirka 120 personer på den allkristna förmiddagsgudstjänsten på Stora Torget i Filipstad i söndags. Många valde att sitta under partytälten eller vid Skillerälvens fläktande strand.
Peter Johansson predikade mycket engagerat och bra om vad det innebär att följa Jesus. Det handlar inte om en massa regler och lagar utan om ett liv. Peter jämförde med att ro i motvind. Då gäller det att ta ut färdriktningen och ro med båda årorna.
Predikan omramades av mycket vacker sång av Daniel Viklund som återkom flera gånger med sång och musik under eftermiddagens olika konserter.
På eftermiddagen körde både hoppborgen och minimotorcyklarna igång. Även den kokosbollskastande elefanten kastade kokosbollar så det stod härliga till. Maribel, David och Santiago laddade och tog betalt . pengarna cirka 1110 skickas till Världens Barn.
_Denna söndag var den bästa söndagen på hela Filibjur, sa en mamma medan hon ännu en gång betalade för att hennes pojke skulle få köra minimotorcykel.
-Får mina barn gå i er kyrkas barnverksamhet? fågade hon och fick naturligtvis ett positivt och glatt svar.
Daniel Viklund sjöng flera sånger och Elisabeth Bornlöf med barn och komp spelade och sjöng. Elisabeth har inte varit kristen i så många år. När hon såg att det satt en affisch om Ewert Ljusberg på scen berättade hon att hon förut turnerat med honom.
Ulrika och Åke Johansson hade också en timmes program med mycket finstämda visor, psalemr och sånger. Per och Robert accompanjerade på elbas och diverse rytminstrument.
Vid halv nio drog rockbandet Nobrakes igång sin konsert.
Hela eftermiddagen serverades det dunkvis med saft (jag fick gå extra två gånger och handla fyra dunkar saft trots att bengt Pettersson hade handlat mycket i fredags) och flera hundra bullar. Alla barn under 85 år lovades saft och bullar och det fanns de som under eftermiddagen kom både tre, fyra och fem gånger, men Bengt Pettersson och Ulla Vainikainen såg lika glada ut för det.
Många som vanligtvis inte bruklar gå på gudstjänster och kyrkliga arrangemang trivdes och deltog med glädje och nyfikenhet. Helena på Filipstads Tidning konstaterade att vi i kyrkorna hade lyckats integrera invandrarna i våra samlingar.
-Det slog mig direkt att hit vågade invandrarna komma och vara med, sa hon.
Mycket folk deltog, men ändå måste man konstatera att vi skulle ha kunnat vara bra många fler om man tänker på att vi var fyra församlingar, men denna dag var ju tänkt att i första hand nå ut till nya människor. Att fixa kaffe, saft, ladda kokosbollsmaskinen, serva minimotorcyklarna, ta betalt på de olika ställena, bära instrument, stolar, skaffa mat  och vatten, vatten, vatten till de medverkande och mycket mycket mer ordnade sig. Vi är också mycket, mycket tacksamma för Filipstadsföretag i Samverkan och Filibjurkommittén som servade oss hela dagen på olika sätt. EN STOR ROS TILL ER HÄNGIVNA IDEELLA KRAFTER. Roligt också att ni var med på gudstjänsten, det värdesätter vi i kyrkorna mycket!!!
helt klart är att vi även nästa sommar kommer att sats stort och vi tycker att detta är den största händelsen under hela året då vi får göra detta tillsammans. Till nästa år hoppas vi att fler och fler skall delta.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0