SVT Värmlandsnytt gjorde intervju idag

I morse ringde Bengt Hedin på Värmlandsnytt och frågade om jag kunde kommentera en undersökning om människor som hamnat i "utanförskap". Av Värmlands kommuner hade Rapport räknat ut att Filipstad ligger sämst till.
Jag lovade ställa upp och sen ringde jag Bengt Pettersson på RIA/Hela Människan för att han också skulle vara med och kommentera och ge synpunkter.
Att göra en intervju som kanske blir 2 minuter i kvällens sändning kan ta ett par timmar. När vi pratat på Erikshjälpen for vi till centrum och träffade "Erik", en missbrukare som jag känner sen många år.
Värmlnadsnytt intervjuade även socialnämndens ordförande Sune Frisk.
Ni kan se inslaget genom att gå in på den sida som står här under.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33874&a=1193207&lid=puff_1193207&lpos=extra_0


Så här står det på Värmlandsnytts hemsida:

Fler lever på bidrag i Värmland

Antalet personer som lever på bidrag har ökat stort i Värmland sedan början av 90-talet. Och flest är det i Filipstad där nästan var tionde person måste söka bidrag för att klara sitt uppehälle.

Antalet personer som lever på bidrag har ökat stort i Värmland sedan början av 90-talet. Från 1993 till 2006 ökade den med 61 %.

Minst är utanförskapet i Hammarö och Årjängs kommun och allra störst är det i Filipstad, där var tionde person, 9,7% levde på bidrag 2006.

Den som under minst tre år har fått minst 80 procent av sina inkomster från socialen är, enligt undersökningens definition, marginaliserad.

Bengt Sjöberg på Erikshjälpen är inte förvånad. Den stora andelen utslagna i Filipstad tror han beror på den dåliga arbetsmarknaden. Någonting som är nytt för hans församling är att de har fått börja köpa matkassar för att dela ut till dem som har det dåligt ställt.

Han har också märkt att kommunen mer och mer vänder sig till frivilliga organisationer för stöd till utslagna.

Publicerad 10 juli 2008 - 19:49

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0