Crossnet refererar seminariet på Torp

Från Crossnet
Jag ska lägga ut några bilder från Torpkonferensen som vi besökte igår. Jag hade med mig ett 10-tal vänner från Filipstad-Storfors som alla trivdes på denna fantastiska konferens. Våra afrikanska vänner träffade missionärer som kunde prata på deras stamspråk till och med. De blev mycket uppmuntrade.
Kvällens gudstjänst med Runar Eldebo handlade om att KLIVA FRAM. Svensk kristenhet behöver ta ett steg fram, visa på Jesu kärlek i olika sammanhang och våga stå upp för sin tro.
Sången denna kväll gick i countrystil, så jag trivdes verkligen.
Här är referatet från Crossnet:

Tro & kyrka
Bengt Sjöberg utmanar församlingar att möta nysvenskar17 juni 2008 - Crossnet

Bengt Sjöberg blev själv mobbad och kallad amerikanare som missionärsbarn i Japan. Det har legat till grund för hans engagemang för människor som lämnat sitt hemland för att bosätta sig i annat land. Nu leder han församlingen Kristen Gemenskap i Filipstad som satsar hårt på att jobba för och integrera nysvenskar i samhället och församlingen.
- Det är ju Jesu uppgift till oss att älska våra medmänniskor, säger Bengt efter sitt seminarium på Torpkonferensen.

Bengt tycker att varje församling bör engagera sig i frågor som rör nysvenskar. Han menar att dessa frågor rör församlingens överlevnad.
- Det är livsviktigt att få in dem i församlingarna. De har många gåvor som våra församlingar behöver, de är hängivna och bidrar med mycket liv och glädje.

Han sticker inte under stolen med att det är en utmaning att ha en församling med människor med vitt skild bakgrund och kulturer.
- Visst blir det en del kulturkrockar och visst är det jobbigt. Samtidigt är det oerhört roligt.

För en kristen som vill göra något för människor som är nya i Sverige, rekommenderar Bengt att börja i det lilla.
- Börja med att säga hej. Bli vän med någon. Sedan kan man ju bli stödfamilj eller kontaktperson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0