Örebrokyrkan proklamerad idag!

Det är inte så ofta man får vara med om en helt ny församlingsbildning. Det har hänt vid några tillfällen i mitt liv. Vårt samfund Evangeliska Frikyrkan har en klart uttalad målsättning att starta nya församlingar i Sverige. Det har visat sig att det är ett effektivt sätt att vinna nya människor.
Örebrokyrkan har målsättningen att vara en mångkulturell församling som prioriterar evangelisation, bön och gemenskap. I samband med församlingsbildandet invigdes även en böneplats för allt Guds folk dit man kan komma när som helst på dygnet för att be för Örebro och Sverige.
Samlingen hölls i lokalerna på Kungsgatan 32, men eftersom man räknar med stor tillströmning av folk kommer man även att samlas i en betydligt större kyrkolokal.
Info om församlingens möten och böneplatsen kommer att läggas ut på hemsidan www.orebrokyrkan.se samt www.orebro.be
Ledarna för församlingen är Lennart Ideblad, Ulf Alinder och Joel Sjöberg. De höll korta anföranden då de delgav församlingens visoner och målsättningar. Många människor är idag svårt sargade och mår dåligt. Församlingen sträcker ut sin hand och pekar på Jesus Kristus som av ofullkomliga människor kan förändras genom Guds ord och bli Kristuslika.
Jag läste några bibelord om församlingen och proklamerade ÖREBROKYRKAN bildad i Fadern, Sonen och den helige Andes namn.
Här är några bilder från dagens samling.


Ledargruppen avskiljs. Knut Bertil Nyström från EFK och Bengt Sjöberg lade händerna på ledarna och välsignade dem.


ÖREBROKYRKANS VISION


Det fanns många barn på samlingen i Örebrokyrkan



Varje samling ska börja med fika eftersom man vill poängtera gemenskapen. Bra!

Här en bild från barnrummet




Kommentarer
Postat av: Christopher

i am happy that the vision of God has been for fill . i pray also that the Good lord will open HIS way for the another outreach at Kristinihalm. Our Lord Jesus is Lord . Amen.

2008-06-15 @ 19:28:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0