Sverige utvisar duktiga arbetare

Sverige utvisar duktiga arbetare som lärt sig svenska språket och anpassat sig till svenska förhållanden. Samtidigt väntas den nya regeringen öppna för arbetskraftsinvandring.
Min vän i Dalarna som jobbar på en av Erikshjälpens butiker har fått besked om utvisning. Familjen har varit många år i Sverige och deras två barn är födda i Sverige. Mannen har fast arbete sedan ett par år och de ligger absolut inte samhället till last. I det lilla samhället i Västerdalarna är familjen mycket omtyckt.

Nu hoppas vi att kommunlarådet tillsammans med en mängd vänner i de kristna församlingarna och kunder på Erikshjälpen skall reagera.

Runt om i landet är media på bettet och belyser enskilda exempel på utvisningar där främst afghaner tvingas återvända till krigets Afghanistan trots att det varje dag dödas människor i landet. Dessa unga killar skall skickas till huvudstaden Kabul dit Sveriges Utrikesdepartement avråder svenskar att åka till. Men våra killar som anpassat sig till Sverige och som i flera fall har svenska tjejer, barn, arbete och ett brett nätverk av svenska vänner, de skall tvingas till en fruktansvärd situation i Kabul där knarkmaffian eller talibanstyrkorna värvar nya anhängare till sin verksamhet.

Här nedan kan du läsa ett exempel på hur en tidning rapporterar om vad som görs för att hindra utvisningarna.


Från Gefle Dagblad
Lokala politiker vill frysa avvisningarna

[08-03-22]

GÄVLE På onsdag diskuterar riksdagen Enayatullah Adels och Reza Rezais situation.
Lokala politiker arbetar för att de ska få stanna

På onsdag står asyl- och migrationspolitik på riksdagens dagordning.
Vänsterpartiet, miljöpartiet och socialdemokraterna kräver i en reservation en översyn av lagen, bland annat definitionen av väpnad konflikt.
Ingen ska avvisas till Afghanistan eller Irak och ett ja till en översyn skulle ge Enayatullah Adel och Reza Rezai möjlighet att få stanna säger riksdagsledamot Ulla Andersson, v.
Den kristdemokratiska interpellation, som kräver att regeringen ska frysa avvisningar av asylsökande med fast jobb i väntan på den nya lag som ska ge dem möjlighet att söka arbets- och uppehållstillstånd, ska också upp på onsdag.
Ulla Andersson är kritisk till att bara frysa avvisningar av de med fast jobb.
- Man vill inte försvara asylrätten. Människovärdet blir urholkat.
På Migrationsverkets förvar i Gävle skulle Enayatullah Adel och Reza Rezai få stanna, medan de två som inte har jobb skulle avvisas till Afghanistan.
Kd:s partisekreterare Lennart Sjögren har engagerat sig för att Reza Rezai och Enayatullah Adel ska få stanna.
- Jag utnyttjar de politiska kanaler jag har i regeringen, säger han i telefon, under besöket hos Reza Rezai på förvaret.
Kd vill inte avvisa någon till Afghanistan och på tisdag ska kristdemokraterna diskutera hur de ska rösta på onsdag.
Ulla Andersson vill att länets riksdagsledamöter från regeringspartierna berättar hur de ska rösta och undrar vart engagemanget från arbetet för den tillfälliga asyllagen tagit vägen.
KDU Gävleborg skriver i ett pressmeddelande att "Det är idag en skam att vara svensk. Sättet som den svenska staten beter sig på, med polis, politiker och migrationsverk i spetsen, är inget annat än ett brott mot medmänsklighet och människovärde." och uppmanar partiets ministrar och riksdagsledamöter att stoppa avvisningarna.
MUF har redan tidigare uppmanat migrationsminister Tobias Billström och riksdagsledamöterna att inte avvisa Enayatullah Adel och Reza Rezai till krigets Afghanistan.
På onsdag hålls också en demonstration på Sergels torg för att stoppa avvisningarna till Afghanistan och Irak.

Anna Bagge
026-159647


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0