DAGEN skriver om Jesusmanifestationen

Detta är en länk till
www.dagen.se
Bilden av 12000 kristna i en förenad mångfald


Textstorlek       Publicerad: 2008-05-05 10:35
 
Läs mer

Jesusmanifestationen har gått i mål. Över 12 000 svenska kristna samlades i gemensam gudstjänst mitt i Stockholm.
Den gångna lördagen kan knappast kallas något annat än historisk. Aldrig tidigare har väl så många kristna från så många samfund samlats under en enda paroll: Jesus är Herre.


Det fanns mer än en anledning att gnida sig i ögonen inför den scen som spelades upp i Kungsträdgården vid tretiden i lördags. Från alla håll kom de - rader av människor med olika hudfärg och kyrkotillhörighet - sjungande, dansande, bärande på uppmuntrande bibelord, om och om igen ropande namnet Jesus.

Folkskarorna samlades framför samma scen där upprörda politiska känslor hade luftats två dagar tidigare inför avsevärt färre besökare.

Men nu fanns inga konfrontationer, inga negativa utspel åt något håll. Bara en gemensam längtan efter att upphöja sin gemensamma Herre och Kung.

Drottning Silvia hade skickat en hälsning till manifestationen som lästes upp från scenen. Därefter talade olika kristna ledare utifrån olika aspekter på temat Jesus som Herre, allt varvat med psalmer och sånger. Några tyckte att talarna var väl många, och hela gudstjänsten varade i över två timmar, vilket var en bit längre än planerat.

Det centrala momentet i gudstjänsten var invigningen av det gemensamma bönealtare som fogats samman av stenar från olika delar av landet och som tagits med från de olika torgmötena. Den vita hörnstenen var redan lagd, och framtill syntes ett kors i röd granit. Altaret invigdes genom att elden tändes och genom att 12 000 kristna förenades i bön för landet, ledda av förebedjare på - om jag räknade rätt - 19 olika språk. Altaret kommer inom kort att installeras vid Ersta på Södermalm för att återknyta till den enhetsväckelse som tidigare gått ut från området.

En bit ner i åskådarskaran syntes Stanley Sjöbergs huvud höja sig en bit över mängden. Det var han som först fick visionen och han som vågade agera på den. Sedan dess har han jobbat ett oräkneligt antal timmar, stundtals i motvind.

Men nu, när visionen förvandlades till verklighet, valde han att inta en mer tillbakadragen position. 

- Den här dagen är början på en förändring i Sverige! utropade Tjebbo van den Eijkhof från scenen innan gudstjänsten avslutades med ett mäktigt rop till Gud, ett gemensamt rop efter något nytt i Sverige.

En ton av stolthet och tacksamhet vilade över Stanley Sjöbergs ansikte. Ja - det gick faktiskt. Det första stora steget i visionen är fullbordat.

Fortsättning följer? 

 Läs mer i morgondagens pappersupplaga av Dagen

Dagen var på plats hela dagen och bloggade från dagens alla händelser. Läs de detaljerade beskrivningarna på Jesusmanifestationsbloggen i länken ovan.



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0