Flera av våra asylsökande har fått positiva beslut

De senaste veckorna har flera av våra asylsökande  vänner i församlingen Kristen Gemenskap fått besked om att de får stanna i Sverige. Vi gläder oss med dem.
En av våra vänner har redan fått kommunplats i Örebro. Vi får ha dem här något eller några år och sen flyttar de till de större städerna. I Filipstad finns en jättebra skola för SFI, men det finns knappt några hyreslägenheter. Det verkar också som om Migrationverket inte informerar flyktingarna om att de kan välja att bo i stan.
Nu finns det ju inte så mycket jobb i Filipstad, men flera av våra vänner har idéer om att starta företag. De skulle kunna vara med och sätta fart på Filipstad. När de lärt sig svenska och kommit igång med sina företag skulle de kunna skapa arbetstillfällen inte bara för sig själva utan på sikt också för andra.
Det känns roligt att våra vänner får börja ett nytt liv, men det är också smärtsamt att gång på gång ta avsked och lära känna nya människor som senare också flyttar.
Jag tror på Filipstad som en idyllisk, växande välmående småstad som kan utveckla näringsliv och turism. Då ska det också finnas plats för våra nysvenskar.
I höst ska vi i Kristen Gemenskap dra igång en kurs i hur man startar företag. Vi hoppas och tror att vi som församling skall kunna vara med och vända trenden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0