Polis grep afghansk man i Vetlanda igår

Hussein Ahmadi greps igår av polisen. Han är asylsökande från Afghanistan och ABSOLUT INGEN BROTTSLING!!! Hans ärende skulle i dagarna ha överklagats till Migrationsdomstolen. Hussein har INTE hållit sig undan och har INTE GÖMT sig. Han har uppträtt öppet.

Hussein har klarat sina SFI-studier, tagit svenskt körkort, haft fast anställning på en golvfirma men har nu tvingats att sluta på grund av att han inte har något arbetstillstånd. Detta har fått till följd att Hussein blivit deprimerad och inåtvänd, jagad av sina skräckfyllda erfarenheter tidiager i livet. NU INTENSIFIERAS KAMPEN FÖR ATT HUSSEIN SKA FÅ STANNA I SVERIGE. ATT MIGRATIONSVERKET KAN FORTSÄTTA ATT FÖRSÖKA UTVISA AFGHANER, TROTS ATT MIGRATIONSDOMSTOLARNA I FLERA FALL BESLUTAT OM INHIBITION, (=AVBRYTANDE AV UTVISNINGEN OCH ATT MAN KOLLAR IGENOM ÄRENDET YTTERLIGARE EN GÅNG) ÄR OFATTBART.


Hussein Ahmadi kommer från samhället Apkha i Jaghori distriktet, Ghazni provins i

sydöstra Afghanistan.

Vid sitt vägledande beslut 22 november 2007 beslutade Migrationsverket att personer från bland annat Ghazniprovinsen inte kan förväntas återvända. Detta på grund av det väsentligt försämrade säkerhetsläget i Afghanistan och den interna väpnade konflikten i området.


Hussein Ahmadi saknar förutsättningar att leva och överleva i internflykt i Afghanistan. Han riskerar omänsklig och förnedrande behandling. Han utsätts för en tillvaro med avsaknad av mänskliga rättigheter och han riskerar stor humanitär nöd.


UNHCR skriver att traumatiserade afghaner som är i behov av behandling och "själavårdssamtal", vilket inte är tillgängligt i Afghanistan skall tillåtas att få stanna på grund av humanitära skäl.

Hussein Ahmadi saknar helt ett existerande och fungerande nätverk i Afghanistan och saknar dessutom kontakter utanför sin hemort i Ghazniprovinsen. I UNHCR:s handlingar står det också att det är förenat med livsfara att åka från Kabul till området där Hussein kommer ifrån.


Hoten mot Hussein i Afghanistan är mycket allvarliga på grund av faderns situation. Husseins släkt har trakasserat och angivit Husseins mor för den lokala polisen där hon hölls fången i cirka fem veckor. Under arresteringen misshandlades hon grovt för att avslöja var Husseins far vistades. Familjen har brutit med fadern, och modern kunde inte avslöja hans vistelseort. Husseins kvarvarande familjemedlemmar har flytt hemorten på grund av de fortsatta trakasserier familjen utsatts för. De befinner sig sedan april 2007 i ett annat land, där de lever gömda på grund av tidigare angivna trakasserier. De är eftersökta i hela Afghanistan och det har visat sig att de även är eftersökta i det andra landet.

Detta är nya omständigheter som Husseins Ahmadi inte kunnat redovisa tidigare. Det är också omständigheter som ökat hans utsatthet vid en återkomst till Afghanistan. Hussein har inte sitt sociala nätverk kvar i Afghanistan. Hans skyddsbehov kvarstår utifrån den fortsatta förföljelse de överlevande familjemedlemmarna utsatts för.

Nu måste Hussein släppas! Jag kommer att överklaga förvarsbeslutet och göra allt vad jag kan för att hjälpa Hussein. Han har också vänner i Vetlanda som ställer upp för honom. Tillsammans ska vi kämpa för att hussein ska få stanna i Sverige.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Han är min kille,har inte sett han på jätte länge:(

2008-08-01 @ 23:55:21
Postat av: Anonym

Hussein han är min kille jag har inte sett han på jätte länge, jag ringer han varje dag typ 10 gånger, men jag har inte snackat med honom på tre dagar jag vet inte vars han är=(

2008-09-24 @ 18:53:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0