Radio Örebro igen.....!!

Jag skrev om att Ofelia Namazova skulle vara med i Radio Örebro i måndags. Inte visste jag att det var min tur dagen efter. Och gissa vem som var orsaken till det? Ofelia förstås.....
Men vilken märklig dag det blev.
Jag skulle på ett möte i Immanuelskyrkan i Örebro. Klockan 9 stod jag utanför kyrkan och ringde och undrade hur jag skulle komma in. Moni Höglund svarade i telefonen och berättade att mötet inte var förrän på torsdag! Oj, jag som skrivit in så ordentligt i almanackan tänkte jag. Vad ska jag nu hitta på i Örebro? Festen för familjen som fått uppehållstillstånd skulle ju inte börja förrän om flera timmar. Mamman i familjen har levt gömd i flera år i Sverige.
Just då ringde det och det var en journalist från..... ja just det Radio Örebro.
-Jag har hört att du är i stan, Bengt.
- Vem har sagt det?
- Jag säger inte det, men kan du vara med i en direktsändning nu om en och en halv timme?
-Jo det går bra. Jag har just fått tid över......
-Det handlar om en debatt angående papperslösa och gömda asylsökandes rätt till sjukvård. Du får debattera med en riksdagsman och ett landstingsråd. Sen vill vi veta om du känner någon invandrare i Örebro som varit gömd.
-Jo, jag känner Maria som bor och har tel. nr.........
-Bra, då bjuder vi med henne i programmet så hon får berätta hur det var att leva och bli sjuk när hon och hennes flicka var gömda.
Det blev ett bra program och Maria berättade så bra.
Efter programmet behövde jag äta mat. Jag åkte till en restaurang som har buffé. Jag har aldrig varit där. jag tänkte att om jag åker dit så får jag säkert träffa mina söner som jobbar på Gospel Media. När jag kom in satt också Joel med några vänner vid ett bord. Jag gick fram och sa att jag kände på mig att de skulle vara där och äta. Jooel svarade att det var två månader sedan de åt där sist. Vilken tur! Eller.....?
Ja, jag hade i alla fall en bra och intressant dag trots att jag fattat fel om mötet i Immanuelskyrkan i Örebro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0