Den verklige Jesus

Idag har jag dels lekt med barnbarnet Samuel, men också läst boken VILKEN JESUS SKA JAG TRO PÅ?
En jättebra bok som går igenom alla de tokiga påståenden som kommit fram de senaste fem åren.om Jesus. Genom att Lee Strobel besökt kända forskare och verkligen undersökt grundtexter och grunddokument blir boken mycket trovärdig.Vi kan lita på att Jesus är den som Bibeln förkunnar. Jag ska ha ett bibelstudium om detta i morgon i Betel. Hoppas kunna lägga ut texten på församlingens hemsida
Vilken Jesus ska jag tro på?  Nya recensioner RSS

Vilken Jesus ska jag tro på?


Lee Strobel  snarast. Det finns flera intressanta predikningar och bibelstudier som väntar på att "någon" ska lägga in dem på hemsidan.





Inbunden. Libris förlag 2008-09.

vspacer
Förlagets beskrivning

I dag är den traditionella bilden av Jesus utsatt för intellektuella angrepp från kritiska forskare, historiker, tv-dokumentärer, Hollywood-filmer, bästsäljande böcker, internetbloggare, muslimska debattörer och ateistiska organisationer. De kittlar allmänhetens fantasi med ett radikalt annorlunda porträtt av Jesus, ett som har få likheter med den bild som kyrkan har fört fram genom historien.

Hur övertygande är den nya bilden av Jesus? Bygger den på välgrundade fakta och argument -- eller bleknar den så fort den utsätts för granskningens strålkastare?

På samma sätt som i sin populära bok Fallet Jesus genomför prisbelönte kriminaljournalisten Lee Strobel en personlig och kraftfull undersökning av Jesu identitet. Med hjälp av trovärdiga experter utsätter han den traditionella Jesus-bilden för den moderna forskningens metoder.

?Gömde kristendomen undan "alternativa evangelier" som ger en mer korrekt bild av Jesus än Nya testamentet?
     ?Förvrängde kyrkan sanningen om Jesus genom att ändra i tidiga bibeltexter?
     ?Har nya insikter och kunskaper slutgiltigt motbevisat uppståndelsen?
     ?Hämtades avgörande delar av tron på Jesus från tidigare mytologier?
     ?Har nya invändningar ogiltigförklarat Jesus som Messias?

Bedöm bevisen själv! I den här boken kämpar ledande experter med de senaste invändningarna från dagens mest framträdande kritiker. Det ger dig möjlighet att själv avgöra vilken Jesus du ska tro på.

Kommentarer
Postat av: Tehå

Kan inte låta bli att kommentera och svara på några frågor om Jesus.

Visst finns det "alternativa evangelier", men dessa betraktas inte som kanoniska och inspirerade. I ett bibliskt uppslagsverk kan man läsa om apokryfiska böcker:

"Efter noggranna undersökningar drog Origenes, som levde i början av 200-talet, slutsatsen att det var skillnad mellan dessa böcker och de äkta kanoniska skrifterna.

Athanasios, Kyrillos av Jerusalem, Gregorios av Nazianzos och Amfilokios, som alla levde på 300-talet, utarbetade förteckningar över de heliga skrifterna, och

dessa förteckningar visar att de följde den hebreiska kanon och antingen ignorerade dessa ytterligare skrifter eller gav dem en underordnad plats.

Hieronymus, som har sagts vara fornkyrkans främste kännare av det hebreiska språket och som fullbordade den latinska bibelöversättningen Vulgata år 405, intog en

klar ståndpunkt emot sådana apokryfiska böcker."

Att motbevisa Jesu uppståndelse lär vara svårt eftersom det fanns så många ögonvittnen. Juridiskt brukar det räcka med två, men här fanns det betydligt fler.

Här ett av flera bibelställen:

1 Kor.15:6-8 "Därefter visade han sig för mer än fem hundra bröder på en gång, av vilka de flesta ännu leva kvar, medan några äro avsomnade.

Därefter visade han sig för Jakob och sedan för alla apostlarna.

Allra sist visade han sig också för mig, som är att likna vid ett ofullgånget foster."

2008-11-19 @ 10:07:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0