Gravid kvinna kvar i förvar=flyktingfängelse

Kvinnan som är gravid i sjätte månaden är fortfarande kvar på Förvaret i Flen tillsammans med sin man.
Deras brott?
Inte tillräckliga asylskäl enligt Migrationsverket och att de självmant skaffat arbete och jobbat och försörjt sig själva.
I deras land hotas de av människor som vill döda dem eftersom de gift sig av kärlek och trotsat släktens äktenskapsplaner.
Kvinnan mår dåligt och har svårt att äta. Finns det risk för att fostret drabbas. Gäller Barnkonventionen  ett foster? Ja, frågorna är många.
Igår fick jag veta vem som blir deras advokat i förvarsfrågan. Jag har haft kontakt med honom förut och vet att han jobbar mycket bra. Vårt hopp står nu till inhibition (avbrytande av avvisningen) och att de skall få stanna. Sundsvalls asylkommitté liksom föreningen "Låt oss aldrig glömma Pela" har hört av sig och vill stödja.

Denna helg har vi haft besök av en kvinna från Nigeria som fick uppehållstillstånd för några år sedan. Det var så roligt att träffas och få ta del av hur anpassningen till det svenska samhället går. Hon har arbete och pratar bra svenska.  Men visst är vägen in i samhället lång och hon möter utmaningar precis som du och jag. Kvinnan har en stark tro på Gud och den hjälper henne att fokusera på det positiva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0