Gravid kvinna satt i förvar=flyktingfängelse

I morse ringde en kvinna från Örebro och berättade att hon och hennes man blivit tagna av polisen i Vivalla. Anledningen: De har ett utvisningsbeslut, men har trots det kunnat arbeta i tron att det skulle kunna hjälpa dem när den nya lagen om arbetskraftsinvandring träder i kraft. De hade kallats till ett samtal hos polisen. När de kom dit blev de kvarhållna och förda till förvaret i Flen. Kvinnan bad att få hämta sina tillhörigheter i hemmet, men nekades. En kamrat fick åka till polisstationen med några av de nödvändigaste sakerna.
Efter några timmar ringde kvinnan igen. Hon snyftade och grät. Hon är gravid i sjätte månaden och mådde illa och kunde inte äta. Hela magen var i uppror och hon var psyksikt stressad och mådde mycket dåligt.
Jag tycker det är upprörande att sätta en gravid kvinna i en fängelsecell i Sverige år 2008. Denna familj har inte hållit sig undan. De har kommit på möten och kallelser från Migrationsverket. jag har varit deras jurist och uppmanat dem att samarbeta med myndigheterna. Nu får de en advokat i förvarsärendet, men risken för att de utvisas är stor.
I hemlandet väntar förmodligen "hedersmord" eftersom paret gift sig av kärlek. Nya bevis hade de tagit fram och ville presentera för Migrationsverket, men polisen var bestämd att de inte skulle kunna göra detta nu. De skulle sättas under uppsikt.
Jag tycker det är upprörande. man hade kunnat ordna med att de skulle komma till polisen tre gånger i veckan och anmäla sig. Det fanns inga planer på att gömma sig och hålla sig undan.
En av dem som engagerat sig mycket för paret och som bott granne med dem ringde och grät av förtvivlan. Hon undrade om detta var värdig ett samhälle som Sverige. Ja, man kan fråga.
Tobias Billström och socialförsäkringsutskottets majoritet med Gunnar Axén i spetsen håller benhårt på att det inte skall göras några undantag för dem som skaffat sig jobb. I stället ska Sverige ta emot helt nya invandrare som inte vet nåt om svenska regler och lagar och som inte talar svenska. Detta par var mycket duktiga i svenska språket. Kvinnan är högt utbildad och skulle snart ha kunnat börja ett kvalificerat arbete.

Jag mötte också idag en ung kurd som konverterat till kristen tro.

Migrationsverket svarade helt okunnigt att de inte visste hur en konvertering skulle kunna påverka honom. Saknar de totalt grundläggande insikter i detta och sitter som beslutsfattare? Jag fattar inte! Det borde väl alla veta att EN MUSLIM INTE KAN BYTA RELIGION utan att riskera sitt liv. Nu hade den unge mannens advokat slutat jobba för honom eftersom han inte får betalt längre. Jag ska försöka göra en ny inlaga. Mannens konvertering har gått till på ett seriöst sätt och verkar trovärdigt.

Vi såg vår son Joel på Kanal 10 ikväll

Han fick berätta en hel del om sina böcker på GOSPEL MEDIA. Mellan intervuinslagen spelade de Gaither Homecoming till hustrun Mauds och min stora förtjusning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0