TV-programmet Guds Hus och din församlings kontakter

www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160425

Tidningen DAGEN skriver idag att TV-programmet Guds Hus i TV8 kommer att flyttas till en annan sändningstid. Programmet lockade för få tittare. Nu blir det förmodligen färre tittare. Tråkigt. Jag tycker att det var ett bra program. Det som gjorde att man tappade fokus var de absolut för långa reklamavbrotten. När det var reklam zappade man över till andra program i andra kanaler. I söndags var det så för oss. Jag hade fått ett mail från Gustav Fridolin på Kalla Fakta i TV4 att kolla på hans program om en avvisning av en flykting. När det blev reklam på TV8 slog vi snabbt över till Kalla fakta. Där kom man efter en stund in i händelserna och så var det dags att återvända till Guds Hus. Ja, vilken mediavärld vi lever i. Det var betydligt enklare förr i tiden då vi bara hade TV1 och TV2!!!
Jag har läst flera kommentarer kring programserien Guds Hus om hur viktigt det är att varje församling i Sverige försöker nå utanför de egna leden och presentera sitt "Guds Hus". Ute på skolor och arbetsplatser bör vi frimodigt vittna om vår tro och på ett naturligt sätt berätta om vad vi gör i församlingen.
Kristen Gemenskap i Filipstad-Hällefors har förmånen att ha goda kontakter med samhället. Genom vår second handbutik har vi kontakt med Socialkontoret, Frivården, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, behandlingshem, Migrationsverket och många företag, föreningar och enskilda gåvogivare. Det uppstår gång på gång enormt givande samtal. Genom församlingens flyktingverksamhet når vi mellan 350-700 flyktingar per år. När vi engagerar oss för avvisningshotade flyktingar kommer vi i kontakt med media och advokater och organisationer som t.ex Ingen Människa är illegal, Rosengrenska stiftelsen, Rådgivningsbyrån eller Svenska Afghanistankommittén m.fl organisationer.

Jag tror att många människor har svårt att besöka en kyrkas gudstjänster. Då kan man göra som de gjort i Västerdalarnas Friförsamling nyligen. Man inbjöd till en annorlunda gudstjänst. Så här annonserade man:

En gudstjänst för alla, men speciellt för dig som undrar mer än du tror. Programmet är 60-70 min långt och innehåller:
Ett par sånger med delar av kören Audiens
Filminslag av André Ihlar
Ett par korta intervjuer
Ett föredrag med Åke Johansson.....allt under temat
ÄR DET VERKLIGEN VETTIGT ATT VARA KRISTEN?

Kommentarer
Postat av: Amicus

Kanal 8 - kanal 10....???



Visst är det bra att man försöker nå ut med evangeliet via TV. Men hur många i Sverige tittar på TV 8 egentligen?.Inte många. Vet Ni om att kanal 10 är Sveriges enda kristna TV-kanal och att den kanalen sänder kristna program på svenska via satelliten Sirius 5 grader öst - 24 timmar om dygnet. Studion ligger i Älmhult, men programmen reläas via Kaknästornet till satelliten Sirius och kan sedan ses över hela Skandinavien. Men det krävs en parabol för att kunna ta emot programmen. Här borde våra kristna församlingar informera om denna möjligheten att se kanal 10, så kanske detta kan bli en av de större kanalerna framöver. Vi är redan

ett nätverk som informerar om kanalen. En annan fördel är att programmen är gratis för tittaren

till skillnad från Comhem eller viasat. Ekonomin går runt genom frivilliga gåvor.



mvh Amicus i Vetlanda

2008-11-25 @ 16:45:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0