Jag fick "predika" för kommunfullmäktige igår

I samband med årets budgetmöte i kommunfullmäktige fick jag ordet. Flera hade pratat om pengar, skulder, nysatsningar och underskott.
Jag gick upp och tog fasta på de mål och visioner som kommunen har för 2009. I alla verksamheter är det viktigt att vi alltid har fokus på VÄRDEGRUNDEN OCH DEN GYLLENE REGELN SOM SÄGER:" ALLT VAD NI VILL ATT MÄNNISKORNA SKALL GÖRA MOT ER, DET SKA NI OCKSÅ GÖRA MOT DEM".
Jag sa också: "De senaste månaderna har jag fått en inblick i hur fruktansvärt hårt det kan vara för elever att bli mobbade i skolan. Man kanske inte orkar gå till skolan och några funderar på att avsluta sitt liv. Man gör sig illa för att skrika ut sitt rop om hjälp, men finns det någon som lyssnar och förstår?
När man sett hur resurser satsas på mobbningsteam, kuratorstöd och psykologhjälp, förstår man att det också är saker som kostar pengar och måste få kosta pengar. När folk på olika arbetsplatser blir illa behandlade kan det också få till följd att man blir sjuk och måste sjukskriva sig.
I tidningen SAMHÄLLE idag är det en artikel om en skola som storsatsade på likabehandlingsplan och höll frågan om mobbning aktuell i alla sammanhang. Man hade haft olika planer, men inte riktigt förstått att mycket av mobbningen är svår att se. Genom att intervjua eleverna fick man större grepp om läget och nu är fler och fler elever trygga på sin arbetsplats.
Ni kanske tycker att det är en perifer fråga som jag tar upp ikväll mitt bland alla miljoner och alla siffror, men för mig är detta något som påverkat mig djupt och som jag anser oerhört viktigt att vi håller aktuellt".
Ja, ungefär så sa jag i mitt inlägg. Flera talare knöt sedan an till det jag sa. Jag kände mig nöjd över att ha fått påminna oss alla. Jag var noga med att säga att jag absolut inte ville komma med pekpinnar, moralisera och inta en självgod attityd utan ödmjukt framföra mina tankar kring en fråga som vi alla behöver aktualisera. Annars blir det inget av mål, visioner och stolta planer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0