Trosstärkande möten med Ingemar Helmner

Igår och idag har vi haft besök av riksevangelist Ingemar Helmner. Hans passion, nöd och iver för vårt lands andliga situation har berört oss alla. Vi har tagit gott om tid för bön i mötena och Ingemar har undervisat om att Guds folk i Sverige behöver ödmjuka sig och söka Herrens ansikte. Ingemar gav exempel både från bibeln och från kyrkohistorien då Gud gripit in när ett land befunnit sig långt från Guds vilja och kallelse. Läs gärna 2 Krönikeboken kapitel 7. Jag citerar nyckelversen 7 "och om då mitt folk, som mitt namn är utropat över, ödmjukar sig och ber  och söker sig till mig och lämnar sina onda vägar, då skall jag höra det i himlen och förlåta dem deras synd och bota deras land".
Som församling fick vi flera profetiska hälsningar där vi uppmanades att fortsätta att ta initiativ i bön för Värmland/Bergslagen. Människor skall bli berörda och det skall bli till ett vittnesbörd i hela Sverige.
Ingemar berättade att han är uppväxt i en lantbrukarfamilj där hela familjen hjälptes åt att mjölka korna och göra i ordning i ladugården för att sen gemensamt åka in till söndagens förmiddagsgudstjänst. Även om pappan hade det stressigt tog han sig alltid tid innan han åkte att gå ner på sina knän och be för den kommande gudstjänsten och för predikanten som skulle tala.
Man kan undra hur en del medlemmar idag säger sig inte ha tid att gå till en gudstjänst i veckan trots att man varken har kor, höns och grisar att mata. Visst behövs det ett andligt uppvaknande när egna intressen sätts före Gud och Guds församling.
De senaste fyra åren har Ingemar rest runt i hela Sverige för att samla alla kristna på den ena orten efter den andra till gemensam förbön för Sverige. Han har fått se flera böneinitiativ startas och se hur människor blivit berörda av Gud. Förra helgen deltog han i möten i Kristinehamn. Där finns bland annat EFS-församlingen som i flera år så gott som dagligen öppnat sin kyrka till bön. 
Det var så roligt idag i Betel att få träffa flera av medlemmarna i Pingstkyrkan. Vid förbönen på slutet kom många människor fram för att ta emot ny kraft och helande till ande kropp och själ.
Ingemar är en mycket duktig pianist och sångare och han sjöng ett flertal sånger, mest äldre hymner och andliga sånger.

Kommentarer
Postat av: Shalomisrael

Hej Bengt, ja Ingemar Helmner har även jag lyssnat till ett flertal tillfällen och jag kan bara instämma i ditt omdömme om honom. Han verkar vara en man som står med fötterna på jorden och hjärtat i himlen. Vi har just kommit hem efter en rundresa i Israel där vi blev så inspirerade att vi genast startade en blogg där vi kanske mest för vår egen skull skriver en del om Israel som land och folk på ett mycket enkelt sätt. Håller nu på och tittar runt i bloggvärlden och tittade då in till dej en stund och jag tror säkert att vi kommer återvända hit fler gånger/Shalomisrael

2008-11-03 @ 17:08:57
URL: http://shalomisrael.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0