11 nationer representerade på ONSDAGSKUL

Ikväll hade vi ONSDAGSKUL för barn och ungdomar för andra gången i höst. Ikväll kom det fler barn än förra gången. De som tagit med en kompis fick en liten uppmuntrande present. Vi har också en jäåttefin annons i dagens VECKO-NYTT. Den gav också effekt.
Barnen som var med ikväll var från Sverige, Finland, Skottland, Armenien, Tjetjenien, Nigeria, Eritrea, Kosovo, Serbien, Colombia och Libanon.
Tänk att vi i lilla Filipstad kan ha dessa internationella samlingar.
Flera av ungdomarna har kristen bakgrund och har flytt från sina länder just på grund av detta. De kan inte förstå att deras svenska kompisar i skolan nästan alla antingen inte vet nåt om kristen tro eller så har de klara uppfattningar att bibeln, Jesus och Gud är rena bluffen.
Vi håller på att bygga upp en kristen ungdomsgrupp igen i Filipstad. För ett antal år sedan hade vi en rätt så stor grupp. Vi hade en ungdomskör, rockgrupp och ett ungdomscafé som ibland samlade ett 80-tal ungdomar. De allra flesta av dem som var med då har flyttat till storstäderna på grund av arbete.
Det var så roligt ikväll att en av dessa yngre ungdomar från den tiden nu jobbar på en skola och hade tagit med sig två elever. Jätteroligt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0