Örebrokyrkan välkomnad i EFK

Den församling som vi varit med om att se födas fram i Örebro har i dagarna antagits som en pionjärförsamling inom Evangeliska Frikyrkan. I morgon, söndag kl. 16 ska jag predika där och några av våra medlemmar ska vittna och sjunga. Det ska bli mycket intressant. Den lokal som församlingen hyr är för liten för söndagens möten.  De samlas i Metodistkyrkan/Trefaldighetskyrkan, Trefaldighetskyrkan
Södra Strandgatan 3
702 10 Örebro
Mer info om församlingen Örebrokyrkan hittar du på:
http://www.orebrokyrkan.se/

Ikväll har vi lördagsbibelskola i Pingstkyrkan i Filipstad. Jag ska tala en del om GUDS RIKE och vi ska samtala kring en del frågor hur Guds Rike kan genbomsyra vårt samhälle. Guds Rike börjar i liten skala, men har en inre stark växtkraft.
När vi startade vår församling fick vi se hur Gud gav oss allt vad vi behövde för att bygga en församling. När vår kyrka i Hällefors skulle repareras och fyllas med möbler fick vi under en kort tid kyl, frys, bord, stolar, bäddsoffor, kyrkbänkar och flera 100 000 kronor i gåvor på ibland helt övernaturliga vägar. Gud visade att han ville göra något i våra bygder. Han hjälpte i små detaljer för att visa att han hade något större på gång.
Vi ser nu hur arbetet vuxit. Idag har vi haft en fantastiskt bra dag på Erikshjälpen. Många intressanta kontakter med människor och vi har sålt mycket bra vilket ger pengar till bistånd och mission.
Vårt främsta syfte är att vinna människor för Gud och få se liv förvandlade. Från meningslöshet och tomhet till framtidstro och ett liv fyllt av livsglädje, visioner och drömmar inspirerade av gud för att hjälpa andra att hitta livets mening och innehåll. Stora ord kanske du tycker, men vi tror att livets mening är att leva i en gudsrelation och tjäna sina medmänniskor.

På måndag ska jag göra en intressant resa för att hjälpa en afghansk kille som haft ett fruktansvärt svårt liv och som klarat livet i Sverige det sista året trots att han levt på 0 kronor i månaden. En klar utmaning!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0