Två SALT:a killar på besök

Idag fick jag besök av två unga män som studerar till pastorer på SALT-utbildningen (Skandinavisk Akademi för Ledarskap och Teologi) inom Evangeliska Frikyrkan. De kom främst för att lära sig lite mer om flyktingarbetet. Vi besökte två libanesiska familjer som hade laddat upp med mängder av bullar, kakor och gott kaffe och te. Mikael och Martin berättade att de använder min bok "När världen kom till stan" i undervisningen. Nu ville de få en chans att prata och ställa frågor. De timmar som vi var tillsammans betydde mycket för mig. Vid varje möte och samtal med människor lär man sig något nytt och kommer till insikt om förhållanden och skeenden i församlingens liv. 
Vi tittade in på Erikshjälpen och i Pingstkyrkan och gick runt på stan och träffade ett flertal intressanta människor från jordens alla hörn. Det är ju så att hela världen har kommit till Filipstad.
Dessa båda män känner för att arbeta med invandrare och är redan inne i den tjänsten. Mikael i Elimkyrkan i Stockholm där, han främst kommer i kontakt med studenter på universitetet och Martin i Enakyrkan i Enköping. Här nedan kan du läsa lite mer om SALT.



Skandinavisk Akademi för Ledarskap och Teologi (SALT) är ett nätverk av samarbetande skolor med förankring i Norge, Sverige och Danmark. Utbildningen syftar till att förbereda för ledarskap i församling. Den församlingsbaserade utbildningen SALT kombinerar grundläggande teologiska studier med mer omfattande församlingsförankrande fältstudier som innefattar kontinuerlig praktik i en studieförsamling under handledning av en mentor.


SALT erbjuder en bred och flexibel utbildning med möjlighet till individuell anpassning. Programmet opererar utifrån tanken att framtidens församlingar kommer att behöva ett brett och välutbildat ledarskap. SALT söker därför utbilda såväl pastorer som lekmannaledare för evangelisation, ungdomsarbete och socialt-diakonalt arbete.


SALTs tvååriga ledarträning ges av Hyllie Parks folkhögskola i samverkan med Örebro Teologiska Högskola. För mer information, se http://www.hylliepark.se/salt/.


Den som vill bli pastor rekommenderas att efter två års avslutade studier inom SALT läsa ett eller två ytterligare år av teologisk fördjupning vid Örebro Teologiska Högskola.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0