Julevangeliet

                    

Nu är det städat och pyntat i vårt hem. Julbonaden som vi köpte på Erikshjälpen sitter välkomnande på dörren. Det grova matbrödet är bakat och julgranen är klädd. Några gamla och sjuka medlemmar har fått en fin blomma och tidningen JULSNÖ. Församlingen har delat ut några matkassar till behövande och nu väntar vi på barn och barnbarn. Det känns tryggt och lugnt och ska bli så roligt att leka med barnbarnen.
Det viktigaste är att få fira att Jesus föddes. Vi har alltid läst Julevangeliet från Lukas kapitel 2 innan julklapssutdelningen. Vi har också alltid tackat Gud och sjungit några sånger. Jag minns när min mamma satte sig vid pianot och spelade och sjöng. Det är hennes piano som vi fick överta.
Nu ber vi och tänker på alla dem som har det svårt och ensamt i helgen. Några av våra vänner och släktingar är sjuka och vi tänker speciellt på dem.
Jag önskar Er alla en riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

1 Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus* utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. 2 Detta var den första skattskrivningen, och den hölls när Kvirinius* var landshövding över Syrien. 3 Alla gav sig då i väg för att skattskriva sig, var och en till sin stad. 4 Så for också Josef från staden Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit 5 för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. 6 När de befann sig där var tiden inne då hon skulle föda. 7 Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget.

 8 I samma trakt uppehöll sig några herdar, som låg ute och vaktade sin hjord om natten.  9 Då stod en Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de blev mycket förskräckta. 10 Men ängeln sade: "Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. 11 Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren*. 12 Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." 13 Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:

14 "Ära vare Gud i höjden
och frid på jorden,
till människor hans välbehag."*

15 När änglarna hade farit upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss nu gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta." 16 De skyndade i väg och fann Maria och Josef och barnet som låg i krubban. 17 Och när de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. 18 Alla som hörde det förundrade sig över vad herdarna berättade för dem. 19 Men Maria bevarade och begrundade allt detta i sitt hjärta. 20 Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för allt som de hade hört och sett, alldeles som det hade blivit sagt till dem.



Julkrubba. Också den inhandlad på vår förträffliga second Handbutik, Erikshjälpen.



Julgranen står i rummet i källaren. Några år har vi haft denna bastgran. Det var lättare att få tag på granar när vi bodde i Dalarna. Denna gran tycker jag ändå är fin.


Kommentarer
Postat av: Anders Branderud

Hej Bengt!



Varje historiker på varje aktningsvärt universitet i världen vet att julen firades som födelsedag till solguden Mithra och att den firade juden (som föddes på våren) INTE KUNDE ha fötts på vintern. Se våra History Museum-sidor på hemsidan www.netzarim.co.il (gå till ”Times and Seasons” och klicka på ”Christmas”). Den kristna Oxford-historikern James Parkes bevisade att den fjärde århundradets kristna (”antinomian” = anti-Torah = misojudisk) kyrkan var en 180 graders raka motsatsen till den första århundradets historiska pro-Torah farisë Ribi Yehoshua [ha-Mashiakh (Messias)]. [citat Paqid Yirmeyahu]



Den historiska Ribi Yehoshua som det står skrivit om i originalversionen som sedan blivit omskrivet till Lukas, var en Torah-lärare, och varken han eller hans efterföljare Netzarim firade jul.



Vänligen, Anders Branderud

2009-12-25 @ 16:15:03
URL: http://www.netzarim.co.il
Postat av: Tony Malmqvist

Jaså, Herr Branderud är också här och sprider omkring sin dynga

2009-12-27 @ 11:06:39
URL: http://tony48.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0