En sökarvänlig gudstjänst


I eftermiddags hade vi vår "annorlunda gudstjänst" på temat "är det vettigt att vara kristen". Jag är mycket glad över att vi hade ett tiotal nya besökare. Personer som vi har kontakt med i församlingen på olika sätt.
Tomas ledde mötet och vi sjöng några välkända sånger i början. Lars-Åke visade ett vackert bildspel och jag intervjuade Ati från Holland som nyligen flyttat till Hällefors. Hon blev kristen då hon var 26 år. Tidigare hade hon sökt inom new age och sysslat en del med ockulta saker. Tomas fick också frågor om hur han kom till tro och om livet bara är en dans på rosor när man blivit kristen. Han menade att tron stärks genom att man som kristen också får uppleva svårigheter i livet, men Gud har hjälpt och både Ati och Tomas kunde framhålla att Gud aldrig svikit.
Åke Johansson höll sedan sitt föredrag. Åke jobbar som lärare och är pastor på deltid, en kombination som verkligen passade för dagens ämne. Genom filosofiska och logiska resonemang utmynnade Åkes föredrag i att Jesus visste vem han var och att hans anspåk på att vara vägen, sanningen och livet bör få oss att ta ställning till hans erbjudande. Många svenskar tycker att om det är bra för dig så kör på, men de vill inte själva ta ställning. Denna gudstjänst berörde frågorna om livet och evigheten på ett mjukt och fint sätt och säkert fick vi alla många bra tankar att bearbeta vidare. En liknande gudstjänst kommer att hållas i mars i Filipstad.
Åke avslutade med att sjunga en sång. Därefter samlades vi alla kring kaffeborden och lät oss väl smaka av goda bakverk.






Före dagens gudstjänst hann Maud och jag med en härlig promenad på Daglösens is.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0