"Halleluja-moment"-Feroz fick PUT

I fredags ringde en strålande glad Feroz och berättade att han just fått ett fax som meddelade att han fått permanent uppehållstillstånd, s.k. PUT.
Situationen såg minst sagt mycket svår ut för Feroz. Migrationsverket hade satt hans 18-årsdag till en dag nu i februari trots att han fyller 18 den 16 juli. Detta gjorde man för att lättare kunna utvisa honom.
Feroz har varit mycket, mycket sjuk och intagen på olika slags sjukhus och vårdinrättningar. Varje vecka har vi ringt till varandra. Jag har försökt hålla modet uppe på honom.
Nu kan han förverkliga sin dröm om att bli polis, men först måste han bli frisk och återfå krafterna.
Jag gläder mig verkligen. Feroz ville komma till Filipstad för att vi skall kunna ha en fest i kyrkan och tacka Gud, som han uttryckte det. Ja! Halleluja, det är ett rent mirakel att han till sist fick PUT efter allt han varit med om.
Läs nedan vad jag skrivit om honom förut och vad radio och tidningar gjort. Det är inte säkert att länken till Radio Värmland funkar nu.

Mediapådrag om Feroz och Danny i Filipstad


Idag har FILIPSTADS TIDNING en stor intervju med FEROZ som kommer från Afghanistan. Jag fick kontakt med honom för drygt en månad sedan. Han hade läst om hur vi försökt hjälpa en annan afghansk kille.
Feroz kommer att få hjälp från olika håll, men ingen vet hur hans framtid kommer att bli. Rådgivningsbyrån, hans advokat och jag skall göra vad vi kan för att hjälpa honom att få stanna i Sverige.
Idag har RADIO VÄRMLAND sänt inslag om honom på nyheterna och ett längre reportage i programmet KONTAKT.
Gå in på www.sr.se/varmland för att lyssna på intervjun.
Filipstads Tidning har också en stor intervju om Danny från Libanon som går på vårt ONSDAGSKUL. Dannys skolkamrater på Ferlinskolan har engagerat sig för honom. De har också demonstrerat utanför Migrationsverket.Danny ska läsa välsignelsen på söndag på arabiska i vår gudstjänst för stora och små (JULFEST)

Filipstad Avvisas på artonårsdagen trots dödshotFeroz Zafar, Foto SR Värmland
17-årige Feroz Zafar, som bor utanför Filipstad, ska avvisas till Afghanistan nästa år så fort han fyllt 18 år. Foto Laila Karlsson/SR Värmland

Feroz Zafar, som bor utanför Filipstad, ska avvisas till Afghanistan nästa år så fort han fyllt 18 år. Detta trots att han är dödshotad i hemlandet och inte har någonstans att ta vägen.

Läs mer  "Smugglaren sa, vi behöver inte längre vara rädda"

Kommentarer
Postat av: Birgitta Ohlsson

GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!

/Birgitta Ohlsson

2009-02-08 @ 17:49:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0