Tavelauktion i vår second handbutik





Det kommer in rätt så många tavlor till Erikshjälpen Second Hand. Idag försökte vi sälja ett 70-tal tavlor som vi tänkte att vi skulle få mellan 5-20 kronor för åtminstone. Ett gatubarn i Sydamerika kan få en lunch för cirka fem kronor och vi sålde för 850 kronor den första timmen. Det blir många luncher.
Det gick lite trögt i början, men helt klart är att intresset denna dag för tavlor ökade betydligt och de som inte såldes den första timmen satte vi upp på väggen samt i en stor låda för att säljas under hela dagens öppethållande. Jag vet inte slutresultatet, men vi är nöjda.
Vi fick besök av Filipstads Tidning och i morgon är det ett reportage med bilder från vår butik. Det innebär ju också positiv reklam som vi är tacksamma för.

Biståndet kommer fram och blir till glädje och hjälp

Igår fick jag telefon från en av våra biståndsarbetare/missionärer som arbetar i Bolivia. Han hade mycket positivt att berätta. Det är viktigt att få reda på vad som händer med de pengar som vi skickar ut regelbundet år efter år. David Larsson som mannen heter, kommer att skicka bilder och brev och deras hemsida skall köras igång igen. Davids son har varit med om en svår olycka i Bolivia och nu var de i Sverige för att få ytterligare en operation utförd. Den första operationen som gjordes i Bolivia misslyckades och sonen har verkligen fått lida.
David berättade att de nu har fem kyrkor/församlingar. Vi har varit med om att ge support från allra första början då familjen David larsson samlade folk i sitt hem. De driver även en bibelskola, arbete med barn och ungdomar och ett socialt arbete. Familjen har nästan alltid huset fullt av gäster och de senaste åren har de kanske haft cirka tio dagar för sig själva. Jag blir enormt imponerad över vilket engagemang David och hans fru Violetta visar. Tänk att hela tiden ge av sig själv och försöka hjälpa bolivianerna till ande, själ och kropp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0