Islams radikalisering i Rosengård m.fl platser

Ökad radikalisering i Rosengård" www.sydsvenskan.se/malmo/article408961/Okad-radikalisering-i-Rosengard.html

Ikväll såg jag på AKTUELLT i TV.  Där debatterades den rapport som forskaren Magnus Ranstorp presenterat för regeringen. Nyamko Sabuni intervjuades och i studion deltog muslimen Mohamed Omar, känd för sitt stöd till terrororganisationen Hamas. Det blev kaos i Aktuelltstudion. Aktuellts programledare försökte förgäves få Mohamed Omar att svara på frågor och samtala med Magnus Ranstorp, men Mohamed  formligen vräkte ur sig sitt hat mot sionismen och Israel. Han kastade även beskyllningar mot centerriksdagsmannen Fredrick Federley trots att debatten inte hade något att göra med Fredricks ageranden eller åsikter utan i stället om den radikalisering som breder ut sig bland muslimer i Rosengård i Malmö.
Det är skrämmande att de fanatiska muslimerna slagit följe med vänsterns partivänner och drar land och rike runt och bränner israeliska flaggor, kastar stenar och flaskor mot fredliga manifestationer som uppmärksammar och minns Förintelsen. Ikväll attackerades Livets Ords kyrka i Uppsala där man samlats för att hedra minnet av Förintelsens offer. Polisen fick slå en mur kring kyrkan och skydda de församlade. Se www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=162353

Från flera andra orter hör jag om hur imamer ger pengar till muslimska kvinnor för att de skall sätta på sig slöjan. Fler och fler muslimer blir mer och mer fanatiska och börjar praktisera den form av islam som kallas för wahhabism och som har sitt ursprung i Saudiarabien.

Vad gör de krista kyrkorna i detta läge? Jo Svenska Kyrkan gör allt för att tona ner sin kristna tro och man går allt längre i sitt förnekande av bibeln och de grundläggande kristna lärosatserna. Äktenskapsdebatten och homosexvigslar i kyrkan nu senast visar att man inte alls bryr sig om vad Guds ord säger. Andra kyrkor har fullt upp med att navelskåda sig själva och man diskuterar och ältar interna frågor i det oändliga. Var finns de som går ut till vanligt folk med evangeliet? Som för en dialog med muslimer om vikten av försoning, förlåtelse och som med sina liv pekar på Jesus och hans kärleksfulla sätt att leva? När skall svenskarna inse hur värdefull den kristna tron är? När vänder trafiken från IKEA och stormarknadernas "gudstjänster" till kyrkornas och kapellens andligt levande och varma gudsmöten? När fylls kyrkorna av kristna som bekänner sina synder och ropar till Gud om väckelse över Sverige? Orsaker finns till att känna nöd för vårt land. Jag tänker på den ekonomiska krisen, ungdomsarbetslösheten, självmord och drogmissbruk som breder ut sig mer och mer. När nyanlända invandrare ser hur vi lever i västvärlden förstår man att de söker sig till sina andliga rötter och inte vill ha något med vår "kristna livsstil" att göra. De har svårt att förstå vilka som har den kristna tron som en tradition enbart och på dem som lever ut sin kristna tro där lära och liv blir till en enhet.

Jag är säker på att det kommer ett uppvaknande snart. Jag vill absolut visa kärlek till  muslimerna och peka på den tro som börjar med fred och frid i hjärtat och som predikar försoning i stället för hämnd och hat.

Läs mer om rapporten genom att klicka på länken här:
 
www.sydsvenskan.se/malmo/article408961/Okad-radikalisering-i-Rosengard.html

De muslimska radikala grupperna får allt större inflytande i Rosengård. Kvinnor som inte bär slöja trakasseras, nyanlända uppmanas att inte umgås med svenskar, kulturföreningar är förtäckta religiösa samfund, 13-14-åriga flickor blir tvångsgifta, pojkar och flickor får inte leka tillsammans.


Länkar

· Läs hela rapporten (pdf)

· Se Nyamko Sabuni ta emot rapporten


STOCKHOLM. Det är några av förhållandena på Rosengård, enligt en undersökning som presenterades idag.

Undersökningen "Hot mot demokrati och värdegrund - en lägesbild från Malmö" har beställts av regeringen och utförts av Centrum för Asymmetriska Hot och Terrorismstudier (CATS).

Även i Södra Innerstaden, Lindängen och på Hermodsdal har radikala, våldsbejakande grupper ökat sin verksamhet, enligt utredningen.
- Svenska lagar, rättigheter och jämställdhet ska gälla alla, även boende i Rosengård, säger demokratiminister Nyamko Sabuni.

Både hon och forskaren Magnus Ranstorp, som ansvarat för utredningen, var medvetna om att det förekommer radikala muslimska grupper i Malmö men de överraskades över omfattningen och deras inflytande.
- Det var skrämmande att höra om hur dessa åsiktskontrollanter trakasserar kvinnor och barn. Det är som om det lagts en filt över medborgarna på Rosengård. Och det är min uppgift att lyfta bort den filten. Det handlar om få individer men deras verksamhet drabbar många, säger Nyamko Sabuni.

Kommentarer
Postat av: Michael G. Helders

"När fylls kyrkorna av kristna som bekänner sina synder och ropar till Gud om väckelse över Sverige?"



Jag tror snart, men först måste vi komma bort ifrån tanken att kärlek till Gud är ett val byggt på kärlek och fri vilja.

Tror också vi behöver komma bort från tanken att väckelse handlar om att föra människor in i kyrkan, som jag ser det så kan inte "de utanför" bli väckta fören de har blivit levande- det är ju vi som behöver bli väckta, det är ju vi som sover!

Tillbaks till de gamla orden "väckelsen börjar med dig och mig!" med andra ord.



Att bekänna sina synder i kyrkan i dag, är nästan praktisk talet omöjligt, då för man besked om att man har en "mörk Guds bild".

Det är ju sant att Gud är kärlek, full av nåd och barmhärtighet och att Herren önskar välsigna oss- men vi har glömd att Gud också är en helig och rättfärdig Gud.



Jag kommer ihåg när vi satte igång gatu evangeliationen/ det diakonala arbetet med "Diakoni gruppen" i Lund, den första månaden var helt utan frukt, ingen ville ens tala med oss! Största delen av gruppen, mig inklusive var rätt så nya i tron, men vi kom på att vi kanske skulle söka Guds rike först.

Detta ledde till tre veckors bön innan vi återigen gick ut i Lunds gater, och plötsligt fanns det rum att tala och ge evangelium i gärning och ord, vilket i sin tur ledde till att vi hade två bönkvällar i veckan, samt en kväll för syndabekännelser.

Detta gjorde att vi kunde se Gud själva föra ut sitt evangelium bland Lunds hemlösa på ett fantastisk sätt som vi innan inte kunde ens fantasiera om- ja det beror verkligen inte på oss själva!

Nu av olika orsaker så splittrades gruppen, men en del av detta arbetet består genom EFS Kapellet i Lund "Öppna Kyrkan".



"Han sade till dem: "Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd./ Låt oss inte tröttna på att göra gott. Ty när tiden är inne får vi skörda, om vi inte ger upp."

2009-01-29 @ 11:58:07
URL: http://jdfk-kefas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0