Överraskningar väntar i himlen

Hur ser det ut i himlen? Är det gator av guld? Får man fiska där? Vilka personer ska vi få träffa när vi en dag går genom himlens port? Hur låter lovsången när miljoner människor från jordens alla folk gemensamt sjunger i stämmor? Jag har hört smakprov på detta vid några tillfällen bland annat på Folkets Hus i Stockholm när tusentals människor "sjöng i Anden" vid ett möte då Yongi Cho predikade. Det var så mäktigt så jag bara ville gråta. Folk blev helade och fyllda av kärlek och glädje.
Jag tror nog att vi kommer att bli rätt så överraskade när vi träffar folk som vi kanske inte alls förväntade oss att möta i himlen. Samtidigt kanske vi går runt och letar efter personer som var aktiva i någon kyrka, men vi hittar dem inte.

Idag ringde telefonen. Det var en kvinna från en grannstad som ringde. Hon ville berätta om något som hände för några månader sedan på sjukhuset på orten där hon bor. Kvinnan delade rum med en annan kvinna som var från Filipstad. Filipstadskvinnan var allvarligt sjuk och låg för döden. De båda kvinnorna öppnade sig för varandra och delade oro, ångest och funderingar kring livet och döden. Efter en tid fick damen som ringde idag be till Gud för sin kamrat. Hon ville ta emot Jesus i sitt liv och göra sig redo för att möta Gud. När de bett till Gud fylldes rummet av en himmelsk frid och efter ett tag passerade den allvarligt sjuka kvinnan livsfloden och steg in i himlens värld. Vad vi vet brukade kvinnan aldrig besöka någon gudstjänst och hade tidigare aldrig uttryckt något större intresse för de andliga frågorna. Men det är egentligen något som ingen med säkerhet kan uttala sig om. Vad vet vi vad som pågår under ytan i själens djupa kamrar? Ingen kan döma eller uttala sig om kontakt eller inte kontakt med det gudomliga, om frälsning genom tro på Jesus och den längtan som finns efter Gud.

På grund av vad Jesus gjort för oss räcker det med en tanke, en kort bön, ett rop på hjälp och en enkel bön om förlåtelse från synd. Ett ord som uttrycker en vilja att tro på Jesus och en bekännelse och ett erkännande av att Jesus är herre.
Kvinnan som ringde idag ville berätta att hon ber för de anhöriga och har kontakt med flera av dem.

Det ringde även en man idag från Årjäng. Också han hade varit och hälsat på en patient på ett sjukhus. När han gick genom korridoren vinkade han åt en man som låg på ett annat rum. Han gick in och hälsade och samtalet kom in på livsfrågorna och frågor kring tro, tvivel och evigheten. Plötsligt får min vän en ingivelse och frågar om mannen ville ha förbön. "Ja, visst" fick han till svar. Mannen sträcker sina båda händer mot himlen och ber med i bönen. Något händer i mannens inre och vissheten om det eviga livet spirar fram. Så enkelt det är att komma i kontakt med Gud och så enkelt det är att vittna om sin tro. Vara uppmärksam och följa den helige Andes maning att våga ta kontakt med folk. Idag är människor öppna för evangelium och vi behöver alls inte tro att vi måste få folk in i kyrkan för att de skall få uppleva Gud. Gud finns överallt och verkar genom dig och mig.

Jag har idag också fått möta människor från strängt muslimska länder. De är också andligt hungriga och har en tro på Gud. Flera har haft starka upplevelser av Gud och börjar nu söka kontakt med Jesus. En man har varit böneutropare och studerat koranen mycket intensivt. Nu fick jag lämna Nya Testamentet och några böcker om den kristna tron. Jesus kommer att visa sig för dem och Gud kommer att verka i deras hjärtan. De kommer att inse hur viktigt det är med förlåtelse och försoning och de kommer att få starka upplevelser och den helige Ande kommer att ge liv åt bibelordet när de läser.
Var gärna med mig i bönen för dessa muslimer. Fick till sist telefon från en albansk man som tagit emot Jesus. Nu får han berätta om Jesus för sina landsmän både här i Sverige och i sitt land. Också han berättade att folk i hans land är mycket öppna för evangeliet och många tar emot Jesus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0