Res upp ett bönealtare

                                                                                        

Min bror Kjell Sjöberg skrev många böcker och kompendier. En liten skrift som fick inspirera många till bön och förbön för vårt land var boken "Res upp ett bönealtare".
När vi startade församlingen Kristen Gemenskap för cirka 12 år sedan var en av huvuduppgifterna att samla alla kristna i Värmland och Bergslagen till gemensam bön. Vi har underbara minnen från stora och små samlingar då vi bett konkret för företagande, framtidstro, spritlangning, ungdomsbråk och fylleri. Vi har bett för kyrkor som varit färdiga att ge upp, men som fattade nytt mod. Jag glömmer aldrig den bönedag som vi hade i Korskyrkan i Karlstad då Gud helade en kvinna från migrän som hon lidit av i många år. Gud talade personligt till oss denna dag och den församlingen har verkligen fått uppleva framgång och väckelse.
Nu vill Gud göra något nytt på detta område. Våra församlingar står inte stilla. Antingen går vi bakåt eller framåt och just nu upplever jag vikten av att vi får ta nya initiativ och möta en längtande värld som är rådlös och som kastat tron på Gud, men vars inre skriker efter mening och innehåll i tillvaron. Oroliga hjärtan som söker frid och som behöver få höra en frimodig kyrka proklamera Guds ord. Vi behöver nå ut med en dialog till alla sökare inom New Age. Till alla ungdomar som aldrig har hört talas om Jesus och som längtar efter en djup relation med det gudomliga behöver vi sträcka oss i kärlek och erbjuda en varm atmosfär. Vi behöver på nytt gå ut med Bullgerilla eller Pannkakskyrka på stökiga helger och samtala och knyta kontakter med folk.
Igår i Betel läste jag bibelordet från 1 Krönikeboken 21:18-19 "Herrens ängel befallde Gad att säga till David att han skulle gå och resa ett altare åt Herren på jebusiten Ornans tröskplats".
På en tröskplats skiljs agnarna från vetet. Där tar blåsten tag i det som inte är av något värde för att det värdefulla skall bli synligt.
På en böneplats skiljs sånt i våra liv som bara är tomt skrammel och utanpåverk för att det äkta skall bli synligt. Där skiljs våra egna ansträngningar från de förutberedda gärningar som Gud ger oss genom den helige Ande och som Gud lovat skall bära frukt i våra liv.
Det är dags att bygga ett bönealtare på följande områden i våra liv:
1. I vårt hem. Den personliga andakten är A och O. Har du barn-bed med dem. Naturligt och enkelt om allt t.ex skola, fritidsaktiviteter m.m. Gud vill vara med i allt och beskydda, hjälpa och leda oss.
2. Bland vänner och bekanta. Vi kan be när vi samlas. Det blir som en ljuspunkt som lyser upp i vår mörka tillvaro. Det kommer att dra ner Guds härlighet och människor kommer att upptäcka Guds kärlek genom oss.
3. I församlingen och mellan de kristna församlingarna i bygden. Det är dags att fler och fler kopplar på och deltar i gemensamma bönesamlingar. Kanske i kyrkan, men kanske också i naturen, på berg, skolgårdar, vid industrier och myndigheter. "Var ort som er fot beträder har jag gett er" säger Herren i Josua bok i bibeln.

4.I bönenätverk för hela nationen. Koppla samman exempelvis genom att ta del av olika initiativ via internet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0