100 ungdomar på läger i Rutån

Denna vecka har det varit ungdomsläger i Rutån i Vansbro-Dala-Järnaområdet. Vi skjutsade några filipstadsungdomar till lägret i tisdags och idag när vi åkte hem från Dala-Järna tog vi med dem hem till Filipstad.
När vi körde in på parkeringen träffade vi flera av ledarna bland annat Lisbeth Stenback och hennes bror Åke. De var så glada för veckan och idag hade de en dophögtid då 7 ungdomar döptes.
Pojkarna som vi hade med oss i bilen berättade om tävlingar och möten som de varit med om och de hade redan börjat räkna hur många dar det är tills nästa års läger. Dessförinnan ska de träffas vid Allhelgonahelgen. Det såg de fram emot.
Jag anser att de kristna ungdomslägren är något av det bästa en församling kan göra. Det var också väldigt roligt att se hur de som var barn när vi bodde i Dala-Järna nu är ledare och de gör det mycket bra.
Här några kort från idag:


I närheten av Rutån ligger sjön Glatjärn. Den varma veckan hade gjort vattnet skönt och behagligt. Sjön ligger några 100 meter från platsen där jag står och tar detta kort. Här en utsikt över lägerplatsen och kohagen. Korna betade alldelses intill tälten.



Föräldrar och mor- och farföräldrar hade mött upp för att skjutsa ungdomarna.




Enkla förhållanden. Här diskar man efter 120-130 deltagre som får mat två till tre gånger per dag+ fika och kvällsmacka m.m.


Här står ungdomarna i en stor ring och alla kramar varandra innan det är dags att åka hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0