Familjefest på Torpkonferensen

Förutom spännande, informativa och engagerande seminarier, gudstjänster i Ladan, underbar lovsång och tillbedjan, missionsmöten, barnmöten och panelsamtal är Torpkonferensen möte med Gud, Jesus och medmänniskor. Det är förbön, själavårdssamtal, bokköp och påfyllnad av cd-skivor, missionsprojekt och matos från hamburgergrill och glada barn som stojar och leker. Vädret var ömsom sol, ömsom regnskurar och kyliga vindar för att växla till varm och skön sol.
De båda tårtor som vi hade med oss gick åt som smör i solsken och glada barnbarn slickade i sig av resterna på tårtfatens kanter.
Här är några bilder från gårdagen.
Barnmötet vi deltog i leddes av Jalla Kids (se deras hemsida http://www.jallakids.se/ ) De kommer för övrigt till Filibjurveckan i Filipstad den 26 juli på eftermiddagen. Se mer info längst ner i detta inlägg från Jalla Kids hemsida.







Jalla Kids! är ett nätverk av personer och församlingar med en passion att ta Jesus till Sveriges barn. Initiativet togs av barnledare och pastorer från tre församlingar i Stockholm: Rinkeby Internationella Församling, New Life & Husbykyrkan.

Sverige har förändrats snabbt och antalet barn som kommer till kyrkorna har snabbt minskat. Detta skapar ett behov av förändring och förnyelse. Vi måste hitta nya vägar att ta budskapet om Jesus till barn som aldrig kommer till kyrkan och inte får höra om en kärleksfull Gud. Inte minst tror vi att vi som kristenhet i Sverige på allvar behöver hitta vägar att ta kyrkan till vanligt folk och att nå ut till alla nya svenskar, med ursprung i många olika länder.

Syftet med Jalla Kids! är att:

  • vara en röst som lyfter fram frågor som berör barn och unga och skapa engagemang.
  • vara en resurs för andra genom att träna och inspirera ledare, skapa nätverk och sprida information.
  • väcka ett intresse för kristen tro hos barn och familjer.
  • verka för gemenskap mellan människor och motverka etnisk och kulturell isolering.
  • skapa en meningsfull och utvecklande fritid för barn och ungdomar i förorten.

Detta tar sig konkreta uttryck i att vi:

  • Sprider information genom t.ex. nyhetsbrev, hemsida och artiklar
  • Inspirerar och tränar ledare genom ledardagar och träningsdagar såsom "Mina Minsta" och "Smaka på Rinkeby Kids"
  • Är en resurs för församlingar genom att coacha och handleda i olika barnverksamheter & evangelisationsevenemang
  • Erbjuder församlingar att hyra vår mobila scen, partytält m.m.
  • Försäljning av litteratur, inspirationsmaterial och undervisningsmaterial
  • Arrangerar studieresor till t.ex. Metro Ministries i New York

Varför Jalla Kids!?

Jalla Kids! betyder "kom barn!" och vår önskan är verkligen att barnen ska få komma och möta Jesus. Jesus själv sa: "Låt barnen komma till mig och hindra dem inte!" Tyvärr kan vi konstatera att det idag finns många hinder för barn idag att möta Jesus. Vår önskan med Jalla Kids! är att hinder ska tas bort så att Sveriges barn verkligen får en chans att möta honom som han verkligen är.

Ordet "jalla" kommer från arabiskan och betyder utöver "kom" även "skynda" och indikerar något som är brådskande. Ordet "kids" är engelska och betyder "barn". Genom att kombinera dessa ord vill vi indikera att Jesus gäller alla barn - barn från öst, likväl som barn från väst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0