Levde gömd-nu yngste partistyrelseledamoten?

 
"Vår" Ofelia, Offa, har varit med på TV flera gånger idag. Ofelia bodde i Filipstad som asylsökande. Fick flera avslag och gömde sig i åtta månader. Hon var den första att få en ny chans november 2005 när de gömda familjerna kom fram från sina gömställen. Klockan 8 på morgonen följde jag med Ofelia till Migrationsverket i Filipstad där den trevliga personalen nästan stod i givakt på en lång rad och tog sig an den nya uppgiften att registrera alla som varit gömda. Enhetschefen Jan-Olov Morén nästan skrämde ihjäl oss när han upplyste om att vi var tvungna att omedelbart komma med brorsan Etibar och pappa och mamma annars skulle polisen ta dem trots den nya lagen. Det blev ilfärd till Hällefors där vi letade upp Etibar i ett klasrum. Med bävande hjärta for vi sedan tillbaka till Filipstad.
Dagarna före julafton kom sen beskedet om att hela familjen fick sitt PUT (permanent uppehållstillstånd)
Familjen flyttade till Örebro där Offa tog studenten och sedan ett år studerar hon rättsvetenskap. Om hon blir advokat, jurist eller något annat återstår att se. Det kanske blir en spikrak politikerbana och det skulle inte förvåna mig om hon blir minister.
Som ordförande i KDU för hela Örebro län och med uppdrag inom partiet är det starkt marscherat för en 21-årig flicka från Azerbajdzjan.  Hon är otroligt engagerad och skaffar sig vänner överallt. Hon är fortfarande medlem i Kristen Gemenskap.

Från SVT 24:
Hon kan bli yngsta ledamoten i KD


Idag samlas alla Sveriges kristdemokrater i Västerås för det årliga rikstinget. Ofelia Namazova från Örebro är en av dem som är på plats.

Play

I tre dagar ska kristdemokraternas konferens pågå och på lördag är det dags att välja ny partistyrelsen. Med sina 21 år kan Ofelia Namazova bli den yngsta ledamoten i Kristdemokraternas partistyrelse.

På lördag får hon besked om hon blir invald eller inte. Och väljs hon in kommer hon framförallt att strida för ungdoms- och flyktingfrågor.
- Jag vill göra skillnad. Det var därför jag gick med i partiet för två år sen, säger Ofelia Namazova.

Att hon är ung tjej är inget som Ofelia Namazova tror kommer vara henne till last, det trots att Ella Bolin blev omsprungen av Alf Svensson i Eu-valet.
- Det är inte lätt att ha Alf Svensson som motkandidat. Men jag tror att har man kompetens så kan man komma långt, säger hon.

Blir Ofelia Namazova invald blir hon dessutom den tredje från Örebro som valts in i partistyrelsen.



http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173080 Dagen skriver om presidiet som valdes idag. Läs här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0