Torpkonferensen har många bra seminarier

Den stora kristna Torpkonferensen har dragit igång. Igår deltog jag i flera seminarier om ledarskap och om islams många ansikten. Det var Ferro Mehmedovic som själv varit muslim som föreläste. Han berättade om de olika riktningarna och strömningarna inom islam. Det finns många olika grupper som tolkar koranen på olika sätt. Detta är mycket viktigt att tänka på så man inte drar alla muslimer över en kam. Ferro avslutade sitt mycket innehållsrika seminarium med att visa på ord i koranen som öppnar upp för oss kristna att frimodigt visa på Jesus Kristus som ORDET, att Gud är mäktig att göra allt vad han vill och då kan han också uppenbara Guds väsen som Jesus. Vi får frimodigt berätta för muslimerna att vi kan få visshet om att våra synder är förlåtna och att vi blir frälsta genom Guds nåd.
På kvällen satt jag i ett panelsamtal där vi svarade på folks engagerade frågor kring hur vi möter muslimer.
Arrangörerna räknar med cirka 15 000 besökare. Årets tema är I ANDENS KRAFT. Flera seminarier handlar om målmedveten bön för Sverige och fastans betydelse. Ämnen som Vem får vara med egentligen, Kärlek livet ut eller tills lusten tar slut, Kyrkan utan väggar, Att lyssna in Gud och betjäna människor samt författaren Magnus Malms seminarium Ett hjärta större än världens.
Idag ska jag besöka ett seminarium där man får lära sig hur man använder internet som t.ex bloggande på ett mer effektivt sätt att föra ut evangeliet och ha dialog med folk. På kvällen ska jag delta i ett seminarium där jag ska delge erfarenheter av att försöka nå ut till det mångkulturella samhället.
Jag mötte barnbarnen Daniel, Samuel, Nathanael och Emmanuel igår också. de hade varit på barnmöte och kom rusande mot faffa. Lille Daniel, 2 år frågade när han såg sig runt omkring fammo, fammo då? Jo, fammo kommer senare i veckan.


Seminarierna hålls på olika platser. Här är vi i SION-TÄLTET. Andra platser är matsalen på Götabro, stora matsalen på Torp, Ladan o.s.v. Deltagarna antecknade flitigt.



Efter seminariet kändes det gott med hamburgare, sallad, bröd och en dricka.



Kommentarer
Postat av: StenHuggarn

Hej!



Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra kristna hemsidor och bloggar! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.



Webbringen heter Frälsaren.



/StenHuggarn.



http://fralsaren.blogspot.com/2009/06/fler-besokare.html


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0