Många argument för kristen tro



Läraren och pastorn Åke Johansson medverkade idag i en annorlunda gudstjänst i Pingstkyrkan, Filipstad. Åke sjöng ett par sånger och undervisade, resonerade och argumenterade kring frågor som livets uppkomst, livets mening, om det finns en skapare o.s.v. "Om vi kan hålla med om att människan är den mest intelligenta varelsen på jorden borde det väl finnas NÅGON mer intelligent skapare bakom allt det fantastiska" frågade sig Åke. "Älven kan ju inte rinna högre än sin källa."
Lars-Åke Hugosson visade en vacker naturfilm och jag intervjuade två personer om hur deras liv var innan de mötte Jesus, mötet med Jesus och livet efter den revolutionerande upplevelsen. Atie berättade om hur hon växte upp med en far som inte kunde acceptera att hon inte var en pojke. I sin iver att behaga sin far planerade hon till och med att göra könsbyte. I Jesus fann hon en reservationslös kärlek. Tomas berättade om tiden när han sökte svaret på livets frågor i mellanöl, hasch och annan narkotika. När han senare kom i kontakt med kristna ungdomar och för första gången gick in i Pingstkyrkan i Hällefors möttes han av en gudomlig atmosfär som trängde djupt ner i hans innersta. Livet har inte varit en färd på motorväg, men Gud har varit med i allt och gett mod och kraft att gå vidare i livet tillsammans med Jesus.
Vi kunde glädja oss åt betydligt fler besökare än vanligt även om det var snökaos utanför kyrkan
Församlingen ser positivt på framtiden. Veckans program med bön, barnsamlingar och ungdomssamlingen på fredag som är något av det mest positiva vi sett på länge. Nästa söndag ska Kerstin Hugosson tala över ämnet "Änglar-finns dom?"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0