Församling fick festa

Idag kom ett brev från en församling i Sverige som jag besökt och haft kontakt med. De började för några år sedan försöka knyta nya kontakter till kyrkan. De har lyckats jättebra. Nu senast "intog" de ytterligare ett område. De började engagera sig för några flyktingar. För några veckor sedan fick de igenom sitt första fall-en kvinna från ett muslimskt land.
Så här skriver en av medlemmarna:
-Här i X gläds vi över denna så fantastiska lösning. För församlingen har det betytt så mycket, vi förstår att detta var ett avgörande som låg i Guds händer, för oss känns det som ett stort under. Jag vet inte riktigt vad vi verkligen förväntat oss.
Nu har Y haft sin fest. Vilken fest det blev! Hon ville bjuda på persisk mat och så blev det. Vi var 50 personer i kyrkan den kvällen. Advokaten och hans familj var med samt personal från Z-huset. Nu har Y fått sina handlingar från Migrationsverket och hon blommar ut mer och mer. Hon börjar planera för framtiden. Ska börja studera på Komvux efter sommaren.

Denna församling har nu nya människor med på gudstjänsterna vecka efter vecka. Flera har blivit kristna och låtit döpa sig. De äldre i församlingen gläds och jag vet att samfundet i Örebro tycker att församlingen lyckats vända den nedåtgående trenden på ett mycket bra sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0