Jesusmanifestationen 2010 på pingstafton

Tidningen DAGEN berättar idag att Jesusmanifestationen måste byta datum. Tydligen hänger det ihop med att man måste ta hänsyn till den kungliga bröllopsyran i Stockholm nästa sommar.
Man har utvärderat de manifestationer som varit och nu förbättrar man upplägget samtidigt som man framhåller det unika med denna marsch. Det är inte vilken marsch som helst utan ledningen poängterar den bön som sker och det som man tror åstadkoms i den andliga världen. Sen pekar man även på rent synliga konsekvenser t.ex. invandrarkyrkor och andra församlingar som möts till gemensamma satsningar och olika evangelisationssatsningar som vuxit fram tacka vare dessa Jesusmanifestationer.




Jesusmanifestationen har fått byta datum. Budet kom från Kungsträdgården att den 8 maj i stället fick bli den 22 maj. - Vi vet inte riktigt varför men troligen har det med kronprinsessans bröllop att göra, sa ledningsgruppens ordförande Lennart Möller under en informations- och samtalskväll i Citykyrkans konditori i tisdags.

Möller tillstod att han först kände sig upprörd över att tillståndet ändrades. Men efter en vecka insåg han vilken dag den 22 maj är: pingstafton.

- Då började jag tänka att Gud kanske har sitt finger med i spelet. Ska Jesusmanifestationen bli ett tillfälle då alla är församlade och Gud gör det oväntade? Precis som den första pingsten?

40 dagars bön

Många upplever ett andligt mörker över Sverige, menade Möller, och ledningsgruppen kommer att gå ut med ett förslag att förbereda nästa manifestation med bön under 40 dagar. Sedan har man förväntningar på att Gud
kommer att ta över kontrollen i Kungsträdgården.

Det framkom även att ledningsgruppen planerar att i januari och februari resa ut till alla 25 landskap i Sverige, för att samla kristna ledare från alla sjutton samfund och dela visionen. Jesusmanifestationen är hela Sveriges angelägenhet. År 2011 finns förhoppningar om att den även sprider sig till andra städer än Stockholm.

Läs mer från artikeln i Dagen här: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=191958


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0