De apatiska

http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/gellert-tamas-de-apatiska-om-makt-myter-och-manipulation-1.964506

En skakande bok som ställer makthavarna mot väggen. Författaren Gellert Tamas namnger och går systematiskt igenom vad som hände med de apatiskt sjuka barnen. Debatten har rasat i media under flera år och nu tar den nya tag. Läs själv och bilda dig en uppfattning.
Samtidigt just nu avvisas fler och fler sjuka barn. Sverige tar inte hänsyn till barnens bästa-det är endast tomma ord.
Tyvärr breder främlingsfientligehten ut sig i våra kyrkor och församlingar också. Det är i kyrkorna som det nya UPPROPET måste börja.

Gellert Tamas nya bok "De apatiska" visar hur makthavare blinkar samförstånd till en främlingsfientlig opinion och demokratin krackelerar.

I början av 2000-talet gick rykten att flyktingfamiljer manipulerade sina barn för att få stanna i Sverige. Med sin reportagebok ”De apatiska” visar Gellert Tamas att manipulationen kom från regeringens samordnare. Maciej Zaremba läser en skakande berättelse om hur ett samhälle överger sina grundvärden.

2006 skrev Gellert Tamas om de apatiska flyktingbarnen i DN. En artikel som skapade debatt. Läs artiklarna igen!

Förra årets debatt

Både Gellert Tamas och Maciej Zaremba gjorde inlägg i DN i en debatt om flyktingpolitik förra året. Läs debattartiklarna igen!

 Tisdagen den 7 mars 2006 slår polisen till. Samma dag på flera adresser, vilket antyder organiserad brottslighet. Fem personer tränger sig in i lägenheten, en av dem går fram till den orörliga barnkroppen, sticker en nål i den och klipper bort hårtussar. Föräldrarna får veta att de misstänks för att förgifta sitt barn. Haqiqat Agayeva lär inte glömma den dagen. ”Jag tappade verklighetsuppfattningen”, har hon berättat. Det kändes som att vara tillbaka i Azerbajdzjan. Kort därefter togs hon in på psykakuten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0