Mona Sahlin skäms

Mona Sahlin skäms över hur den förra socialdemokratiska regeringen behandlade de apatiska flyktingbarnen.

I Dagens Ekos lördagsintervju säger Mona Sahlin att hon skäms över s-regeringens behandling av de apatiska barnen. Ja, efter att ha läst de över 600 sidorna i Tamas Gellers bok DE APATISKA finns det en verklig grund för att vara upprörd och förundras över hur dåvarande migrationsminsiter Barbro Holmberg och hennes utredare Marie Hessle m.fl kunde alliera sig med den främlingsfientliga handläggaren på Migrationsverket som placerade rena lögner hos olika myndigheter.
Att diskutera med migrationsministern var som att tala till en maskin. I radioprogrammet Efter tolv med Gunnar Gramnäs var det svårt för mig att få en syl i vädret i "samtalet" med Barbro Holmberg. Hon mässade på med påståendet att de apatiska sjukdomstillståndet endast uppträdde i Sverige o.s.v. Nu ska ingen tro att den borgerliga regeringens Tobias Billström är bättre. När en vän till mig och jag skrev brev till honom fick vi till svar att vi inom kyrkan borde hålla oss till vårt så skulle han sköta sitt. Nej, ska det bli en förändring i Sverige måste gräsrotsrörelsen bli stark och pådrivande. Nu satsar Sveriges Kristna Råd på en skrift där vi tar fram angelägna asylärenden i Kyrkornas Praxissamling. Ärkebiskopen kommer att underteckna skriften tillsammans med andra föröeträdare för olika samfund och kyrkor. Ska bli intressant.
Så här refererar DAGEN lördagsintervjun:

- Jag kan känna en stor skam över hur delar av den egna rörelsen kom att resonera. Det är inte ett kapitel av svensk flykting- och integrationspolitik som jag är stolt över, sade Sahlin i Ekots lördagsintervju.

Enligt en nyutkommen bok bidrog myndigheter och regering till att sprida falska påståenden om att barnen i själva verket var manipulerade av sina föräldrar.

Sahlin säger att det inte var barnens bästa man i första hand tänkte på.

- Vi kom att bli med i spekulationer om huruvida de manipulerades och förgiftades av föräldrar. Utan att veta om det var sant eller inte var det detta som fick leda beslutsgångarna.

S-ledaren förklarar att besluten att vara hård och fast fattades för att undvika främlingsfientliga krafter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0