Snacka om att gå i otakt

I lördags hade jag en artikel införd i vår lokaltidning. Artikeln var skriven på uppmaning av chefredaktören på Filipstads Tidning. Hon tyckte att de alkoholliberala krafternas totala enighet borde få lite mothugg. Anledningen till artikeln är två interpellationer och frågor som jag ställt i kommunfullmäktige och i Barn och Utbildningsnämnden om alkoholens lättillgänglighet, de glömda barnen (2-3 i varje skolklass med missbrukande föräldrar) och om kommunens drogpolitiska program. Jag ställer bland annat frågor om hur kommunen följer upp givna tillstånd och ställer frågor om tillsynen.
Jag har fått flera positiva kommentarer. En person berättade att ett dansband som kom till vårt nationaldagsfirande inte hade mer än 6-7 personer som dansade, medan de allra flesta satt i det stora öltältet invid stora scenen på torget. Visserligen fick dansbandet 30 000 för spelningen, men de hade tyckt att det vore bra om några fler hade lyssnat på dem och dansat.
Nu vill jag inte fördöma vuxna människors val i livet. Det hjälper kanske inte med förbud och förbud, men när vi försöker lära ungdomarna att avstå från alkohol (se bloggposten nedan om killen som vann en cykel för att han var drogfri valborgsmässooaftonen) men inte bryr oss det minsta om att vara goda föredömen för ungdomarna, är det inte att undra på att de inte lyssnar på vad vi säger utan följer våra exempel.
Man blir minst sagt förvånad när man idag ser att Kristdemokraterna nu vill förenkla reglerna för utskänkningstillstånd och öka tillgängligheten av alkohol. Snacka om att gå i otakt med sitt parti. Jag är ju ordförande i Kristdemokraterna i Filipstad, men jag tänker frimodigt ställa våra frågor på kommunfullmäktige nästa vecka. Vi ska inte vara ett "förbudsparti" säger man, men någon gång måste man väl få ifrågasätta den drogpolitiska nyliberalismen som får fler och fler anhängare i Europa?
Så här stod det på DAGENS hemsida. Hela artikeln finns på länken nedan. det är folkhälsominister Maria Larsson som undertecknat artikeln tillsammans med Mats Odell och Göran Hägglund.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=190245
Kristdemokraterna sluter upp bakom alkoholutredningens förslag om att restauranger ska få alkoholtillstånd utan att servera varm mat, att catering i slutna sällskap ska få permanent serveringstillstånd och att krögare ska få krydda brännvin efter eget recept.

"Vi vill bidra till att förändra och förenkla flera alltför rigida regler kring alkoholförsäljningen, skriver partiordförande Göran Hägglund, folkhälsominister Maria Larsson och finansmarknadsminister Mats Odell på Dagens Nyheters debattsida.

Förslaget till ny alkohollag som ska ersätta den i dag 15 år gamla lämnades i mars på beställning av Maria Larsson. Det är nu ute på remiss.


Kommentarer
Postat av: Janne S

Hjälp för utländska kvinnor att få abort

Avskaffa filmcensuren

Förekla alkoholbruket

Inget motstånd mot enkönade äktenskap



Var det för detta vi röstade på KD? Eller är det makten som korrumperar? Bara man kommit i regeringen är det viktigaste att få behålla platsen vid köttgrytorna, väljarna vadå?

2009-10-19 @ 11:48:36
Postat av: Rolf

Skam över KD! I sin iver att fiska röster avlägsnar de sig allt mer från sina kärnväljare och från vad som kan anses vara "kristligt" i många olika frågor.Det är en farlig väg. Inte så få har redan fått nog av partiets kovändningar, och det finns nog en gräns när även lokala förtroendevalda tröttnar. När dessa i större antal lämnar sina uppdrag blir raset svårt att stoppa.

2009-10-19 @ 13:36:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0