Kristna kvinnor inför rätta i Iran

Ett upprop om förbön för två unga kvinnor i Iran cirkulerar i olika media. De anklagas för att ha blivit kristna. De säger sig aldrig ha varit muslimer. Många ungdomar i Iran tar avstånd från islam, men när de får höra talas om en kärleksfull Gud vill de gärna veta mer. Därför är det många männsikor i Iarn som ser på kristna TV-sändningar och de tar emot evangeliet. Det bildas husförsamlingar och fler och fler blir kristna trots förföljelse från den religiösa polisen och släktingar och myndigheter.

DAGEN skriver:
Det är rättegångarnas tid i Iran. Och det är inte bara oppositionella som visat sitt missnöje med presidentvalet som spärras in. Två kristna kvinnor hör också till de anklagades skara.
Det är bråttom med förbönen. Så lyder i alla fall tongångarna på ett flertal kristna hemsidor när de presenterar situationen för de två kristna kvinnorna Maryam Rustampoor och Marzieh Amirizadeh. Bilden som de kristna bönenätverken spridit till omvärlden består av två skinande glada kvinnor, vars glädje utgör en stark kontrast till berättelsen om deras nuvarande situation.

När åklagaren frågar dem om de är kristna svarar de med att "vi älskar Jesus", och när frågan upprepas säger de "ja, vi är kristna".
- Ni var muslimer och nu har ni blivit kristna, fortsatte åklagaren enligt Elam Ministries redogörelse av händelsen. - Vi är födda i muslimska familjer, men vi var inte muslimer, fick han till svar.

De båda kvinnorna vägrar under förhöret att ångra att de blivit kristna, och tar inte tillbaka vad det sagt och gjort. Trots att det är vad åklagaren kräver att de ska göra, både skriftligt och muntligt. När de båda kvinnorna under förhöret hänvisar till att de letts av den Helige ande får de ett argt svar.
 Läs mer och se bild på kvinnorna på Dagens hemsida.


http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=176775

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0